ŞOC în SUA. Biles, campioană olimpică la Rio, recunoaşte că ia medicamente

image
Venus Williams

Ruşii au vrut să se răzbune pe americani după suspendările pentru dopaj ale Mariei Şarapova şi ale altor sportivi din delegaţia ex-sovietică ce trebuia să meargă la Rio de Janeiro în număr mult mai mare, dar a fost decimată în cele din urmă de aceste scandaluri.

Astfel, hackerii de la Moscova au spart baza de date a Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) şi au dezvăluit că legende ale sportului american ca tenismenele Serena şi Venus Williams sau gimnasta Simone Biles, câştigătoare a 4 medalii de aur la Jocurile Olimpice din Brazilia, sunt şi ele dopate, doar că WADA ascunde acest lucru şi alege să le protejeze pe trişoare doar pentru că sunt nume mari. Agenţia Mondială Antidoping a recunoscut atacul cibernetic al ruşilor, dar a refuzat să se pronunţe clar dacă aceştia au şi dreptate în ceea ce spun despre Serena, Biles şi mulţi alţi sportivi americani de prestigiu, pentru că nu este vorba doar de cele două. "WADA regretă profund această situație și este foarte conștientă de amenințarea pe care o reprezintă pentru sportivii ale căror informații confidențiale au fost divulgate prin acest act criminal", a precizat directorul general al WADA, Olivier Niggli.

image
Williams e de mulţi ani o forţă a tenisului feminin, dar aceste suspiciuni o descalifică. Trebuie lămurit repede dacă victoriile ei pe bandă rulantă, inclusiv în faţa lui Halep, au fost falseFoto: Getty

Prima care a reacţionat la aceste atacuri a fost gimnasta Biles, care spune însă că tot ce a luat a fost în limita regulamentului şi din cauza unei boli de care suferă din naştere. "Am ADHD (n.r. - tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție) și am luat medicamente pentru asta încă de când eram copil. Vă rog să știți că eu cred în sportul curat, mereu am urmat regulile și voi continua să fac asta, pentru că fair-playul este vital pentru sport și e foarte important pentru mine. Să am ADHD și să iau medicamente nu e nimic rușinos și nu mi-e frică să recunosc", a scris Simone Biles pe contul ei de Facebook.

image
Williams e de mulţi ani o forţă a tenisului feminin, dar aceste suspiciuni o descalifică. Trebuie lămurit repede dacă victoriile ei pe bandă rulantă, inclusiv în faţa lui Halep, au fost false

Toată lumea sportului condamnă atacul ilegal al hackerilor ruşi şi spune că intruziunea în datele confidenţiale ale sportivilor este de neacceptat, dar până la urmă trebuie mers şi la fondul problemei. Opinia publică are nevoie de clarificări urgente pentru a şti dacă Williams, Biles şi alţii nu sunt decât tot produse fabricate în laborator, ca Armstrong sau Şarapova, idolatrizaţi degeaba de fanii care au fost minţiţi pentru marketing în tot acest timp.

La scurt timp a vorbit şi Venus Williams, care de asemenea, s-a disculpat în faţa mass-media. "Am fost dezamagită să aflu că fișa mea medicală privată a fost compromisă de hackeri și publicată fără permisiunea mea. Am urmat regulile stabilite prin programul Tenis Anti-Doping și am aplicat pentru obținerea excepției de uz terapeutic. Acordarea acestei excepții implică un proces strict de aprobare, la care am apelat când am avut probleme medicale serioase", a spus Venus Williams, 36 de ani, într-un comunicat de presă. Despre ea, hackerii susțin că WADA i-a permis să ia prednison, prednisolon, triamcinolon, în 2010, 2011, 2012 și 2013, substanţe interzise în aceeastă perioadă.

image
Simone Biles a cucerit patru medalii de aur la Jocurile Olimpice
Ion Hristescu png
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub larisa iordache png
cub andreea banica animat gif
horoscop ( FOTO pixabay )
andreea esca si alexia eram
BeFunky collage (22) jpg
7 front elvetianca pensiune jpg
regele charles jpg
festivalul dovleacului png
image
image
image
image
CS Mioven FCU Craiova 1948, Sportpictures jpg
Poză mare CFR Petrolul, Sportpictures jpg
Rica Raducanu, Facebook jpg
Ana Bogdan, EPA jpg
Andrei Ivan, CSU Craiova, Sportpictures jpg
Ana Bogdan, EPA jpg