Sponsorizare record pentru șahul românesc

sah conferinta presa jpeg
Vlad Ardeleanu, pre╚Öedintele Federa╚Ťiei Rom├óne de ╚śah

├Än cadrul conferin╚Ťei de pres─â ÔÇť╚śi Eu! Sus╚Ťin ╚Öahul rom├ónescÔÇŁ, Ardeleanu a ├«nceput cu prezentarea acceleratorului de performan╚Ť─â, un proiect care ├«i va implica pe trei dintre cei mai titra╚Ťi ╚Öahi╚Öti rom├óni ai momentului ÔÇô Irina Bulmaga, Bogdan Deac ╚Öi Constantin Lupulescu. Prezen╚Ťi la conferin╚Ť─â, cei mai valoro╚Öi doi ╚Öahi╚Öti rom├óni ai momentului, Deac ╚Öi Lupulescu, au primit cecuri simbolice de 40.000 euro fiecare, at├ót c├ót este sponsorizarea total─â a preg─âtirii fiec─âruia, sus╚Ťinut─â de FRS, ├«n 2022. ├Än cadrul acceleratorului, cei trei sportivi vor beneficia de antrenamente cu cei mai buni antrenori de ╚Öah din lume. ÔÇťVorbim de antrenori care au f─âcut posibil ├«n trecut atacarea titlurilor mondiale de c─âtre cei pe care i-au preg─âtit.  Este nivelul de top mondial ca resurs─â de antrenament pentru un campion precum Deac sau LupulescuÔÇŁ, a subliniat pre╚Öedintele FRS, Vlad Ardeleanu.

vlad ardeleanu presedinte fed romana de sah jpeg
Vlad Ardeleanu, noul pre╚Öedintele Federa╚Ťiei Rom├óne de ╚śah, la prima conferin╚Ť─â de pres─â de la alegeri

Dac─â acceleratorul este o ni╚Ö─â care vizeaz─â v├órful piramidei comunit─â╚Ťii de ╚Öah, noua conducere a FRS vrea s─â-╚Öi l─ârgeasc─â baza acestei piramide, duc├ónd ╚Öahul la c├ót mai mul╚Ťi copii, cu predilec╚Ťie ├«n categoria de v├órst─â 6-12 ani. Concret, ├«n 2022 vor fi accelerate demersurile pentru a introduce ╚Öahul ├«n ╚Öcoli ├«n cadrul proiectului ÔÇťEduca╚Ťie prin ╚ÖahÔÇŁ. Primul proiect pilot va fi derulat anul viitor, ├«n parteneriat cu Ministerul Educa╚Ťiei, ├«n baza acordului semnat ├«n 2021 de FRS cu Ministerul Educa╚Ťiei.

ÔÇŁEste un proiect de suflet, experien╚Ťa mea cu ╚Öahul ├«ncep├ónd de la v├órsta de 5 ani. Scopul ini╚Ťiativei este de a apropia de acest sport c├ót mai mul╚Ťi copii, nu neap─ârat pentru a face performan╚Ť─â ├«n ╚Öah, ci ├«n primul r├ónd pentru a-i ajuta s─â se dezvolte ├«n plan ╚Öcolar ╚Öi social. Sunt copii cu anumite decalaje care pot prin ╚Öah s─â fac─â salturi uimitoare din punct de vedere educa╚Ťional. ╚śahul este o ╚Öans─â important─â pentru a-╚Öi scrie propria poveste de succes ╚Öi avem multe modele ├«n acest sens ├«n Rom├ónia ╚Öi ├«n lumeÔÇŁ, a mai spus Ardeleanu, care a fost ales ├«n luna septembrie pre╚Öedintele FRS.

Ini╚Ťiativa de a ajuta c├ót mai mul╚Ťi copii prin ╚Öah este inspirat─â din experien╚Ťa unor ╚Ť─âri cu rezultate deosebite ├«n educarea copiilor prin ╚Öah. ÔÇťCu ajutorul speciali╚Ötilor din Suedia vrem s─â emul─âm ├«n Rom├ónia povestea de succes a ╚Öahului ├«n ╚Öcoal─â. ├Än Suedia, sunt implica╚Ťi ├«n proiectul de educa╚Ťie prin ╚Öah peste 30.000 de elevi ├«n fiecare an. Este un model testat care dovede╚Öte c─â, prin ╚Öah, ace╚Öti copii reu╚Öesc s─â-╚Öi dezvolte mintea ╚Öi s─â recupereze decalaje importanteÔÇŁ, a detaliat pre╚Öedintele Federa╚Ťiei Rom├óne de ╚śah.

╚śahul rom├ónesc a primit cea mai mare sponsorizare din istorie: 240.000 de euro

Cele dou─â ini╚Ťiative nu ar fi posibile f─âr─â finan╚Ťare adecvat─â, astfel c─â Federa╚Ťia lanseaz─â ini╚Ťiativa ÔÇť╚śi eu! Sus╚Ťin ╚Öahul rom├ónescÔÇŁ. Este un proiect de CSR adresat companiilor care vor s─â se implice ├«n sus╚Ťinerea ac╚Ťiunilor Federa╚Ťiei ├«n urm─âtorii patru ani. Primul sprijin, ╚Öi cel mai consistent primit vreodat─â de comunitatea de ╚Öah din Rom├ónia, vine din partea Funda╚Ťiei Superbet, care sus╚Ťine Federa╚Ťia ├«n 2022 cu suma de 240.000 de euro. ÔÇťEste a doua mare finan╚Ťare a unei Federa╚Ťii sportive, dup─â fotbalÔÇŁ, dup─â cum ╚Ťine s─â sublinieze pre╚Öedintele FRS.

ÔÇťDup─â cum remarca Garry Kasparov, aflat anul acesta la Bucure╚Öti, talentul exist─â peste tot, diferen╚Ťa este de oportunitate. Vrem s─â cre─âm aceast─â oportunitate pentru ╚Öahul rom├ónesc ╚Öi pentru tinerele genera╚Ťii. Funda╚Ťia Superbet se implic─â deja ├«n sus╚Ťinerea comunit─â╚Ťii ╚Öahistice din Rom├ónia de trei ani ├«ncoace. Vrem ╚Öi mai mult, vrem s─â ajut─âm copiii ╚Öi tinerii s─â se apropie de acest sport care ├«nseamn─â progres ╚Öi autodezvoltare. ╚śahul te ├«nva╚Ť─â c─â, dac─â vrei ceva, vei ob╚Ťine, cu efort sus╚Ťinut ╚Öi disciplin─â. Sper─âm totodat─â ca eforturile actuale ╚Öi viitoare ale Funda╚Ťiei Superbet s─â ajute la l─ârgirea comunit─â╚Ťii de ╚Öahi╚Öti din Rom├ónia ╚Öi la ├«mbun─ât─â╚Ťirea juc─âtorilor de ╚Öah din lotul na╚ŤionalÔÇŁ, a declarat Augusta Dragic, pre╚Öedinta Funda╚Ťiei Superbet.

Al doilea partener premium al Federa╚Ťiei este compania One United Properties, care a ales nu doar s─â sus╚Ťin─â financiar ini╚Ťiativele FRS. Andrei Diaconescu, co-fondator al One, se implic─â de anul acesta ╚Öi la nivel executiv din pozi╚Ťia de vicepre╚Öedinte al FRS.

ÔÇť╚śahul a fost o descoperire fantastic─â. Aveam nevoie de un antrenament al min╚Ťii, dar ╚Öi de relaxare ├«n acela╚Öi timp. Am luat lec╚Ťii de ╚Öah cu un mare maestru, m-am apropiat de acest fenomen, am ├«nceput s─â investesc timp ╚Öi bani pentru a multiplica ├«n jur propria experien╚Ť─â. Am ├«n╚Ťeles valen╚Ťele educa╚Ťionale ale acestui sport care modeleaz─â mintea la orice v├órst─âÔÇŁ, poveste╚Öte Andrei Diaconescu, vicepre╚Öedinte al FRS.

BOGDAN DEAC

A ob╚Ťinut titlul de mare maestru interna╚Ťional la doar 14 ani ╚Öi 7 luni, devenind la vremea respectiv─â cel mai t├ón─âr mare maestru din lume. Selec╚Ťionat pentru prima dat─â ├«n na╚Ťionala Rom├óniei la numai 14 ani. ├Än iulie 2019 a fost cotat de c─âtre FIDE ca fiind al 8-lea junior din lume. Ast─âzi este cel mai bun ╚Öahist al Rom├óniei, cu ELO 2679. La Campionatul European din noiembrie  2021 a reu╚Öit a patra cea mai bun─â performan╚Ť─â ELO la prima mas─â.

CONSTANTIN LUPULESCU

Este al doilea cel mai bun ╚Öahist al Rom├óniei la ora actual─â, mare maestru interna╚Ťional, ELO 2656. Multiplu Campion Na╚Ťional al Rom├óniei de seniori, a p─âtruns pentru prima data ├«n Top 100 mondial ├«n 2011. A fost egalul campionului mondial, Magnus Carlsen, la Olimpiada de la Baku din 2016, reu╚Öind o remiz─â, ╚Öi astfel echipa Rom├óniei a ├«nvins na╚Ťionala Norvegiei. A c├ó╚Ötigat puternicul turneu de la Reykjavik ├«n 2019, unde l-a ├«nvins pe unul dintre cei mai promi╚Ť─âtori juniori ai lumii, Firouzja Alireza. S-a n─âscut ├«n Buftea ├«n 1984 ╚Öi a fost ini╚Ťiat ├«n tainele ╚Öahului de c─âtre bunicul s─âu la 8 ani.

IRINA BULMAGA

├Än 2007, Bulmaga devenea campioan─â na╚Ťional─â a Rep. Moldova, cea mai t├ón─âr─â din istoria ╚Öahului de peste Prut, iar de atunci ascensiunea ├«n ╚Öah a continuat. Este mare maestr─â la feminin ╚Öi maestru interna╚Ťional, cu ELO 2204. Bulmaga are ast─âzi ├«n portofoliu 15 titluri de campioan─â na╚Ťional─â de junioare ├«n perioada 2010-2013 ╚Öi 11 titluri de campioan─â na╚Ťional─â a Rom├óniei ob╚Ťinute ├«n perioada 2015-2019. De asemenea, a ocupat locul 5 la Campionatul Mondial de juniori ├«n 2013, locul 9 la Campionatul Mondial de ╚Öah rapid ├«n 2019 ╚Öi locul 8 la Campionatul European de blitz, tot ├«n 2019.

DESPRE FEDERA╚ÜIA ROM├éN─é DE ╚śAH

Fondat─â ├«n 1925, Federa╚Ťia Rom├ón─â de ╚śah s-a constituit prin adeziunea a 26 de cercuri de ┼čah din ┼úar─â. Primul s─âu Comitet Director a fost prezidat de Mihail Sadoveanu din calitatea de pre┼čedinte al Federa┼úiei. De atunci, diverse personalit─â┼úi marcante ale vie┼úii politice, culturale ┼či sportive rom├óne┼čti au ├«ndeplinit func┼úia de pre┼čedinte al Federa┼úiei Rom├óne de ╚śah. Din septembrie 2021, noua conducere a FRS este asigurat─â de Vlad Ardeleanu (pre╚Öedinte), Andrei Diaconescu, Alin Berescu (vicepre╚Öedin╚Ťi) ╚Öi Gabriel Grecescu (Secretar General).

george simion port popular jpg
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
Lucile Randon
tonciu prodan reghe jpeg
laura cosoi jpg
amber heard atunci vs acum jpg
dana nalbaru noua piesa2 png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
emma raducanu cluj jpeg
simona halep jpg
colaj anita alvarez 2 jpg
daniel onoriu jpeg
david popovici budapeste iunie 2022 png
collage ciuca popovici 2 jpg