«Stejarii» s-au întors şifonaţi din Germania


    Rugbyştii români au fost  blocaţi de multe  ori de germaniFoto: Guliver/ Gettyimages
Rugbyştii români au fost blocaţi de multe ori de germaniFoto: Guliver/ Gettyimages

Rugbyştii tricolori au început cu stângul campania de calificare la Campionatul Mondial din 2019, cedând uluitor (38-41) în faţa modestei echipe a Germaniei.

În eşalonul doi al rugby-ului din Europa, România n-a avut până acum decât un singur adversar demn de luat în seamă, Georgia. În rest, „stejarii” ne-au obişnuit cu victorii lejere contra unor formaţii care abia scot capul în sportul cu balonul oval. Astfel, cine ar fi crezut că putem pierde vreodată un meci în faţa Germaniei, naţională pe care în urmă cu un an am zdrobit-o la Iaşi cu 61-7? Iată însă că se poate, naţionala noastră înregistrând una dintre cele mai mari ruşini din istorie. 

La Offenbach, în prima etapă a competiţiei Rugby Europe, România a capotat lamentabil, în ciuda faptului că selecţionerul galez Lynn Howells a avut la dispoziţie majoritatea jucătorilor cu care tricolorii au făcut o figură frumoasă la ultimul Mondial, în 2015. Românii au început bine, marcând primele trei eseuri ale meciului, dar au lăsat-o mai moale în partea secundă, plătind cu vârf şi îndesat. Germania a câştigat cu 41-38, aceasta fiind prima victorie a nemţilor contra tricolorilor în ultimii 79 de ani, adică din 1938, atunci când se impuneau la Bucureşti cu 8-5. 

Rezultatul din Germania nu e de bun augur pentru România în tentativa de calificare la Mondialul din 2019, programat în Japonia. Pentru a ajunge la turneul final de peste doi ani, „stejarii” trebuie să se claseze în clasamentul cumulat din Rugby Europe (2017 şi 2018) pe primul loc sau imediat în spatele Georgiei, deja calificată. Din fericire, România are tot timpul să-şi revină, începând cu meciul de sâmbătă, de la Iaşi, cu Spania.

După «modelele» Albania şi Angola


    La JO, România s-a făcut  de râs cu AngolaFoto: AFP
La JO, România s-a făcut de râs cu AngolaFoto: AFP

Ca să realizăm cât de surprinzător a fost eşecul rugbyştilor români în Germania, ne putem raporta la alte două asemenea înfrângeri suferite de sportul autohton în ultimul an. Mai întâi, merită de amintit meciul de fotbal de tristă amintire de la Euro 2016, în care România a pierdut contra Albaniei, scor 0-1, pentru prima dată după 68 de ani. Apoi, la Jocurile Olimpice de la Rio, naţionala de handbal feminin a României, medaliată cu bronz la Mondiale, a cedat (19-23) în faza grupelor contra unui adversar net inferior, Angola.

George Burcea in Wednesday jpg
america express vedete concurenti 2022 jpg
cub kamara png
cub ana maria mărgean png
Ada Dumitru  jpeg
cub șerban huidu png
cub daniel onoriu png
Serban Huidu la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) JPG
image
image
image
image
image
image
Dumitru Dragomir jpg
Cristiano Ronaldo, Getty jpg
Victor Piturca, Sportpictures jpg
Burleanu, Sportpictures jpg
GettyImages 1459749571 jpg
Novak Djokovic, Getty jpg