"Stejarului" neozeelandez Steve McDowall i-a fost schimbat numele în statistici!
Site-ul oficial al Cupei Mondiale de rugby îi dedică un articol antrenorului Steve McDowall, cel care răspunde de pregătirea pachetului de înaintare al României. "Steve îşi face în sfârşit un nume", scrie autorul, care subliniază că numele fostului pilier apare scris greşit în toate însemnările legate de rugby... "Prezent la primele două ediţii ale Cupei Mondiale, prima, pe care a câştigat-o cu Noua Zeelandă, în 1987, şi a doua, în 1991, McDowall figurează cu numele McDowell".
Nu este singurul caz în care numele unui jucător de rugby important să fie transcris greşit în foile şi cronicile de meci. La noi, de pildă, Viorel Morariu, fostul internaţional, iar apoi antrenor, vicepreşedinte şi preşedinte al FRR, a fost trecut (şi cunoscut) peste tot ca Viorel Moraru. Acum 10-15 ani, acesta a rugat presa să-i scrie numele corect, mai cu seamă că ocupa funcţia de vicepreşedinte al Asociaţiei Europene de Rugby (FIRA-AER). Viorel Morariu este tatăl lui Octavian Morariu, fostul şef al Agenţiei Naţionale pentru Sport şi actualul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR).
Steve McDowall s-a născut în 27 august 1961, la Roturua, în Noua Zeelandă. În 1982, el şi-a făcut debutul în rugby la Bay of Plenty, după care, în 1985, a jucat pentru Auckland. A obţinut primele selecţii pentru All Blacks în turneul efectuat în Argentina, în 1985. La Cupa Mondială din 1987, a format, aşături de colegii săi de la Auckland, Sean Fitzpatrick şi John Drake, o redutabilă linie întâi. Participant la 81 de meciuri ale Noii Zeelande, dintre care 46 au fost teste, Steve a fost prezent la turneele din Australia (1988), Ţara Galilor şi Irlanda (1989) şi Franţa (1990). Dacă în 1987 a devenit campion mondial, în 1991 a ocupat locul 3, jucând şase meciuri. În 1992, s-a retras din naţională după ce a fost selecţionat în XV-le Preşedintelui la meciul cu Irlanda.