Surorile Williams se confruntă pentru a 32-a oară în circuitul WTA!

Ultima actualizare:

    Venus Williams și Serena Williams s-au îmbrățișat la finalul meciului de la US Open 2018Foto: Guliver / GettyImages
Venus Williams și Serena Williams s-au îmbrățișat la finalul meciului de la US Open 2018Foto: Guliver / GettyImages

În paralel cu Praga Open, la Lexington (SUA) este programat celălalt turneu WTA al săptămânii. Unul cu premii în valoare totală de 202.250 de dolari. În turul 2 al întrecerii se va desfășura un meci extrem de interesant între surorile Williams.

Aceasta va fi a 32-a întâlnire între cele două campioane, însă doar dacă luăm în calcul și meciul de la Roma, din 2019, care nu s-a mai disputat după ce Serena a declarat forfait. Altfel, prima confruntare între cele două a avut loc la Australian Open 1998, când Venus a câștigat cu 7-6/4, 6-1. Iar ultima partidă disputată pe teren a fost la US Open 2018, când Serena s-a dovedit a fi mai bună (6-1, 6-2). Și deși este mai vârstnică, Venus a câştigat două dintre ultimele trei întâlniri cu Serena. Iar scorul general este 18-13 în favoarea mezinei. 

De asemenea, cele două campioane s-au înfruntat și într-o finală de dublu mixt, la ediția din 1998 a turneului de la Roland Garros. Atunci, Venus Williams și Justin Gimelstob s-au impus cu 6-4, 6-4 în fața Serenei Williams și a lui Luis Lobo. Totodată, în meciurile demonstrative de simplu Venus are 12-5 în fața Serenei, în timp ce la dublu sunt la egalitate, 2-2. Pentru a ajunge în această fază, Venus Williams (40 de ani / 67 WTA) a trecut rapid (6-3, 6-2) de Victoria Azarenka. Cap de serie numărul 1, Serena Williams (38 de ani / 9 WTA) a avut ceva mai mult de muncit (4-6, 6-4, 6-1) pentru a se descotorosi de compatrioata sa Bernarda Pera  (25 de ani / 60 WTA). Respectiva confruntare a durat două ore și 16 minute.  

Serena vs VenusTurnee de Grand Slam: 11-5WTA Finals: 2-1WTA Premier Mandatory: 3-6WTA Premier 5: -WTA Premier: 1-0Grand Slam Cup: 1-0Meciuri pe hard: 11-9Meciuri pe zgură: 2-1Meciuri pe iarbă: 4-2Meciuri pe sintetic: 1-0

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net