Tenis: Djokovici va fi noul număr 1 mondial

Djokovici a avut nevoie ceva mai mult de trei ore pentru a impune în faţa francezului situat pe locul 19 ATP.

Dublul câştigător al turneului de la Australian Open este pentru prima dată în finală la Wimbledon. Djokovici a disputat până acum două finale de Grand Slam şi le-a câştigat pe amândouă.

Sârbul va trece în premieră pe primul loc al clasamentului ATP indiferent de rezultatul finalei pe care o va disputa, duminică, împotriva învingătorului dintre Rafael Nadal, actualul lider ATP, şi britanicul Andy Murray, locul 4 ATP şi al patrulea favorit.

Djokovici se află în acest moment la 65 de puncte de Nadal, care are de apărat cele 2.000 de puncte obţinute prin victoria repurtată la ediţia de anul trecut. Sârbul a ajuns în 2010 până în semifinale, astfel că prin calificarea în ultimul act în 2011 va primi 1200 de puncte, din care se vor scădea punctele aferente fazei atinse la ediţia precedentă a turneului, 720. Astfel, tenismanul sârb câştigă 480 de puncte numai prin calificarea în finală, în timp ce Nadal nu va primi niciun punct în plus chiar dacă va ridica trofeul duminică.

Sârbul este primul jucător care, după şapte ani, întrerupe dominaţia Roger Federer-Rafael Nadal la şefia clasamentului ATP.Ultimul lider mondial, altul decât Federer sau Nadal, a fost americanul Andy Roddick, care i-a cedat şefia jucătorului elveţian la 1 februarie 2004. Acesta s-a aflat pe primul loc un număr de 237 de săptămâni consecutive, record în istoria ATP, până la 17 august 2008, când lider a devenit Rafa Nadal. Cei doi au mai schimbat locurile în alte două rânduri, iar de luni, Djokovici va ocupa prima poziţie.

cub gabriela marin denise pilafai png
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
mariana moculescu jpg
1 horoscop luna noua in berbec jpg jpeg
cub theo rose anghel damian png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
cub razvan ciobanu png
Screenshot 2022 11 29 at 21 10 20 png
Mercenari Wagner FOTO Telegram png
2 ingrijire ten iarna piele jpg jpeg
image
image
image
image
Emma Raducanu, EPA jpg
cub suportere png
cub Anett Kontaveit png
fotbal tenis lat jpg
Niclas Füllkrug jpg
ronaldo bucurie jpg