Tenisul este mai sărac: Roger Federer s-a retras din activitate!

Legendarul tenisman elveţian Roger Federer şi-a anunţat joi retragerea din activitatea sportivă, el indicând că ultimul turneu la care va participa va fi competiţia pe echipe Laver Cup, săptămâna viitoare la Londra, informează Reuters citată de Agerpres.

image

În vârstă de 41 de ani, Roger Federer a avut o carieră lipsită de accidentări până acum 3-4 ani, când au apărut problemele la genunchi. Chiar dacă s-a operat de mai multe ori, el a rămas cu dureri, iar cei aproape 3 ani de absență din circuit s-au simțit și mai mult. Drept urmare, acum a luat decizia de a-și anunța retragerea din tenisul profesionist, în care a jucat mai bine de 20 de ani și în care a stabilit mai multe recorduri la vremea lui.

El era jucătorul activ cu cele mai multe trofee ATP câștigate: 103. În istorie, a fost doar al doilea care a trecut de 100 de titluri, după liderul absolut, americanul titluri ATP și e pe locul 2 într-un clasament al tuturor timpurilor, după Jimmy Connors. Dintre acestea, 20 sunt de Grand Slam, fiind depășit doar de Rafael Nadal, care are 22 și de Novak Djokovic, care are 20. 

"Dintre toate darurile pe care tenisul mi le-a oferit în ultimii ani, fără îndoială că cel mai important a fost oamenii pe care i-am întâlnit în această călătorie. Sportul mi-a oferit prieteni, rivali și fani în această viață. 

Astăzi vreau să vă dau o veste. După cum mulți știți, în ultimii trei ani am avut în fața mea multe provocări, din cauza accidentărilor și operațiilor. Am muncit din greu să revin la cea mai bună formă sportivă, dar știu, de asemenea, și limitele corpului meu, iar acesta este mesajul pe care corpul meu mi l-a dat. Am 41 de ani, am jucat peste 1.500 de meciuri în 24 de ani. Tenisul m-a tratat mai generos decât aș fi putut visa vreodată. Iar acum trebuie să recunosc că e timpul să pun capăt carierei mele competiționale.

Săptămâna viitoare, Laver Cup, la Londra, va fi ultimul meu eveniment ATP. Sigur că voi mai juca tenis în viitor, dar nu va mai fi la Grand Slam-uri sau în circuitul ATP. Aceasta este o decizie cu gust amar, pentru că îmi va fi dor de tot ceea ce mi-a oferit circuitul", a sunat declarația de despărțire a lui Roger Federer, elvețianul care a dominat primele două decenii ale anilor 2000 în tenisul mondial și care va rămâne mereu un punct de referință în istoria acestui sport. 

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
BeFunky collage (6) jpg
meghan markle jpg
gyuri pascu si daniela marin
cub botez tort liam png
bani falsi sursa igpr
reghe corina caciuc jpeg
cub reghecamf bătaie png
explozie nucleara shutter
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
image
image
image
image
Marco Asensio (dreapta), EPA jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Echipaj 8+1 feminin canotaj, Facebook jpg
Meci retragere Federer Foto EPA EFE
Un protestatar și-a incendiat brațul la Laver Cup FOTO EPA-EFE
tenis madrid epa efe h 55182184 jpeg