Top 3 câştiguri după JO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Zicala „după faptă şi răsplată" are o deplină acoperire în cazul olimpicilor români. Cei care au urcat pe podiumul olimpic, dar şi ceilalţi, clasaţi pe locurile 4-6, vor fi premiaţi cu sume consistente de bani de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. De asemenea, medaliaţii olimpici vor primi şi câte un autoturism Renault.

Sandra Izbaşa e lidera câştigurilor. Medalia de aur de la sărituri, bronzul cucerit cu echipa, dar şi locul 5 la individual compus îi vor aduce 122.500 €.

Este urmată, în top, de Cătălina Ponor, care cu un argint, un bronz şi un loc 4 va primi din partea COSR 112.000 €. Locul 3 este ocupat, la egalitate, de Alin Moldoveanu, campionul olimpic la tir puşcă aer comprimat 10 m, şi scrimerul Rareş Dumitrescu.

Locul 2- Cătălina Ponor - 112.000 €

simeon stalpnicul png

Ei vor primi 70.000 €. Toate aceste premieri sunt conform Hotărârii de Guvern nr. 1.447 din 28 noiembrie 2007, acolo unde se specifică sumele cu care sunt premiate performanţele obţinute la JO, CM sau CE.

Dacă în cazul Mondialelor sau Europenelor plata se face de către ANST, în cazul Jocurilor Olimpice banii sunt daţi de COSR. În aceeaşi HG 1.447 se specifică şi faptul că, prin ordinul preşedintelui COSR premiile acordate pentru locurile 1, 2 şi 3 la Jocurile Olimpice se pot dubla. Iar Octavian Morariu a declarat deja că va dubla aceste sume.

Locul 3- Alin Moldoveanu - 70.000 €

simeon stalpnicul png

În afara banilor pe care îi vor primi de la COSR, sportivii medaliaţi la Jocurile Olimpice au promise diverse sume de bani din partea cluburilor la care sunt legitimaţi. Cei de la Dinamo, de exemplu, vor primi 10.000 € pentru medalia de aur, 7.500 € pentru argint şi 5.000 € pentru bronz. Dar premii sunt promise şi de alte cluburi. De asemenea, există şi alt fel de distincţii.

Locul 3- Rareş Dumitrescu - 70.000 €

simeon stalpnicul png

E vorba de acordarea titlului de cetăţeni de onoare ai unor oraşe. Este cazul judokanelor Alina Dumitru şi Corina Căprioriu, care au fost propuse ca cetăţeni de onoare la Lugoj, sau a halterofilului Răzvan Martin, care va fi făcut cetăţean de onoare la Bistriţa. Chiar dacă premiile pot părea mari, e bine de ştiut că alte ţări acordă recompense fabuloase campionilor olimpici.

E adevărat însă că nici rezultatele lor nu sunt extraordinare. Lideri din acest punct de vedere sunt azerii, care au promis pentru un aur 640.000 €! Iar la actuala ediţie sportivii din Azerbaidjan au cucerit două titluri! Pe locul 2 în acest top e Singapore, cu 575.000 € pentru un aur, iar pe 3 e Taiwan, cu 328.000 €.

simeon stalpnicul png

Azi, medaliaţii primesc 16 autoturisme

Conform unui parteneriat semnat între COSR şi sponsorul Renault, fiecare medalie olimpică va fi recompensată cu câte un autoturism.

Campionii olimpici vor primi câte un model Latitude, medaliaţii cu argint câte un model Megane, iar cei clasaţi pe locul 3 câte un Twingo. Există şi două cazuri speciale, ale gimnastelor Izbaşa şi Ponor.

Ele vor primi două maşini, un Latitude şi un Twingo în cazul Sandrei, un Megane şi un Twingo în cel al Cătălinei. Cheile maşinilor le vor fi înmânate azi, într-o ceremonie care va avea loc la sediul COSR. Fiecare maşină va fi personalizată cu numele şi prenumele sportivului. Toate maşinile vor fi de culoare albă.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Ce maşini vor lua laureaţii

Renault Latitude: Sandra Izbaşa, Alin Moldoveanu

Renault Megane: Cătălina Ponor Rareş Dumitrescu Roxana Cocoş Alina Dumitru Corina Căprioriu Tiberiu Dolniceanu Alex Siriţeanu Florin Zalomir

Renault Twingo: Sandra Izbaşa,Cătălina Ponor,Răzvan Martin,Diana Bulimar,Diana Chelaru,Larisa Iordache

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net