Tragedie în lumea sportului! O gimnastă de doar 17 ani a murit subit din cauza unei boli îngrozitoare

Comunitatea sportivă din Spania este profund marcată de vestea tragică a decesului tinerei gimnaste Maria Herranz, în vârstă de doar 17 ani, în urma unei infecții meningococice.

Maria Herranz a murit de meningită la doar 17 ani/ foto: digisport
Maria Herranz a murit de meningită la doar 17 ani/ foto: digisport

Anunțul cutremurător a fost făcut de autoritățile locale din Cabanillas del Campo, orașul natal al gimnastei. Potrivit comunicatului oficial, Maria a pierit în urma unei meningite fulgerătoare, care a dus la deces în decurs de 24 de ore, provocând o adâncă tristețe în comunitate.

Federația Spaniolă de Gimnastică a transmit condoleanțe familiei

În semn de respect și doliu, autoritățile locale au declarat două zile de doliu în Cabanillas del Campo, pe 18 și 19 aprilie, suspendând activitățile socioculturale planificate pentru acele zile.

Federația Spaniolă de Gimnastică a transmis, de asemenea, condoleanțe familiei și celor apropiați ai Mariei Herranz, exprimând regretul profund pentru pierderea acestei tinere talente.

Maria Herranz a fost unul dintre concurenții care au reprezentat Spania la Campionatul Mondial de Gimnastică pe Trambulină din Birmingham în noiembrie 2023, eveniment crucial pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Alături de Carmen Hernández, Maria a ocupat locul 26 din peste 1000 de participanți din peste 40 de țări.

Elevă la Școala de Artă „Elena de la Cruz” din Guadalajara și membră a clubului Ruditramp din Cabanillas del Campo, Maria Herranz a rămas în memoria tuturor ca o gimnastă talentată și promițătoare, scrie Prosport. 

Meningita este o boală mortală

Meningita este o inflamație a membranei care acoperă creierul și măduva spinării. Această inflamație poate fi cauzată de bacterii, viruși, ciuperci sau alte microorganisme.

Simptomele includ dureri de cap severe, rigiditatea gâtului, febră și sensibilitate la lumină. Meningita poate fi o afecțiune gravă și necesită adesea tratament medical imediat. E

ste important să se recunoască simptomele și să se caute asistență medicală promptă în cazul în care apare suspiciunea de meningită.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net