VIDEO / Antrenorul Rassie Erasmus a făcut chimioterapie în timpul CM de rugby din 2019

Ultima actualizare:

    Rassie Erasmus prezintă Cupa ”William Webb Ellis” după finala cu Anglia (32-12)Foto: Guliver / GettyImages
Rassie Erasmus prezintă Cupa ”William Webb Ellis” după finala cu Anglia (32-12)Foto: Guliver / GettyImages

Afectat de o maladie auto-imună, anul trecut, antrenorul echipei de rugby a Africii de Sud, Rassie Erasmus (47 de ani), a făcut chimioterapie în timpul Cupei Mondiale din Japonia, competiție pe care reprezentativa sa a câștigat-o. Tratamentul s-a încheiat în martie trecut, iar ulterior acesta a respectat cu strictețe distanțarea fizică pentru a evita riscul de a se infecta cu COVID-19.

Informația a fost difuzată de medicul tehnicianului, Johan Theron, într-un interviu acordat cotidianului în limba afrikaner „Rapport”, preluat de lequipe.fr. Antrenorul a fost diagnosticat cu Poliangeită microscopică cu granulomatoză, o boală auto-imună rară, cu 11 cazuri la un milion pe an.  

Rassie Erasmus a ținut secretă această informație pentru ca aceasta să nu perturbe pregătirea jucătorilor reprezentativei și să devină subiect de presă. Potrivit medicului Theron, „tratamentul care i-a fost aplicat lui Erasmus în timpul Rugby World Cup 2019 a fost adaptat în așa fel încă să reducă efectele secundare, iar acesta să-și poată îndeplini importantul rol. 

Duminică, un purtător de cuvânt al Federației Sud-Africane de Rugby (SAR) a confirmat informația: „Rassie a fost afectat de o boală gravă în 2019. El mulțumește oamenilor pentru îngrijorarea aratată, însă vrea ca această chestiune să rămână una privată”.  

Originar din localitatea Despatch, Johan ”Rassie” C.  Erasmus a practicat rugby-ul pe postul de flanker la selecționatele provinciale Central Cheetahs (1996/1997), Cats (1997-2001) și Stormers (2001/2002). De asemenea, a fost internațional, susținând 36 de meciuri pentru Africa de Sud și marcând 35 de puncte (7 încercări). A participat la Cupa Mondială din 1999, obținând medalia de bronz. Ca antrenor, a debutat în 2006, la Central Cheetahs, iar apoi a trecut pe la Stormers și Munster. În 2018, a fost desemnat de către revista „Rugby World” drept a doua personalitate ca influență din sportul cu balonul oval, la nivel mondial, după Agustin Pichot, vicepreședintele federației internaționale. În același an a devenit antrenor al Africii de Sud, cu care a cucerit titlul mondial în toamna trecută. Iar World Rugby l-a desemnat tehnicianul anului 2019. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Marius Sumudica (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Rafael Nadal si Toni Nadal (EPA) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
România Kosovo (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net