Voleiul românesc a cucerit Europa. E singurul sport de echipă de la noi cu ambele echipe la CE

image
Nationala feminina de volei revine dupa patru ani la Campionatele EuropeneFOTO: Sportpictures.eu

Naționala feminină de volei a României a reușit să se califice la Europenele din vară după un meci dramatic. Fetele noastre copiază astfel perfomanța băieților, astfel că după fix 30 de ani avem din nou ambele echipe la turneele finale în același an.

Creditată încă de la tragerea la sorți cu șanse de calificare la Campionatul European, naționala feminină de volei era să-și pună piedică singură în încercarea de a reveni la turneul final după o pauză de patru ani. Înfrângerile de acasă cu Bosnia & Herțegovina și Spania (ambele cu 3-2) au transformat meciul de miercuri din Bosnia într-o adevărată finală de calificare. Echipa care câștiga mergea la marea competiție din august. Iar balanța victoriei a înclinat când de o parte, când de cealaltă. După ce a luat primul set, ”tricolorele” s-a trezit conduse cu 2-1 de gazde. Din fericire, experiența superioară a fetelor noastre a fost decisivă, astfel că s-au impus cu 3-2 (25-17, 19-25, 21-25, 25-17, 15-9), obținând biletele pentru turneul final. Acesta va avea loc în perioada 23 august – 8 septembrie, în Ungaria, Polonia, Slovacia și Turcia.

Naționala masculină de volei a fost învinsă în Danemarca, scor 3-1, dar pentru ea acest meci a fost doar un ”amical”. Biletele pentru turneul final al Campionatului European fuseseră obținute încă din vară, după dubla victorie cu Finlanda, iar performanța este uriașă, pentru că din 1995 echipa noastră nu a mai fost prezentă la această competiție. Turneul final va avea loc în perioada 12-29 septembrie, în Franţa, Slovenia, Belgia şi Olanda.

Pentru voleiul românesc este un an de vârf, deoarece din 1989 nu a mai avut calificate ambele naționale la turneele finale ale Europenelor! Mai mult, în acești ultimi ani este singurul sport de echipă care a reușit să califice atât reperzentativa masculină, cât și pe cea feminină la turneele finale ale campionatelor continentale.

Echipe calificate CE feminin

Azerbaidjan

Belarus

Belgia

Bulgaria

Croația

Estonia

Finlanda

Franța

Germania

Grecia

Elveția

Italia

Olanda

Polonia

Portugalia

ROMÂNIA

Rusia

Serbia

Slovacia

Slovenia

Spania

Turcia

Ucraina

Ungaria

Echipe calificate la CE masculin

Austria

Belarus

Belgia

Bulgaria

Cehia

Estonia

Finlanda

Franța

Germania

Grecia

Italia

Macedonia

Muntenegru

Olanda

Polonia

Portugalia

ROMÂNIA

Rusia

Serbia

Slovacia

Slovenia

Spania

Turcia

Ucraina

Prodanca a venit în verde la parastas
Screenshot (539) png
andrei rosu mihaela bilic png
cub muzica populara braconier png
image png
Provocarea de pe TikTok. Sursa foto: Unsplash
FotoJet jpg
Charlene de Monaco
gigi becali
Giorgia Meloni FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
romania U23 baschet 3x3 jpg
CFR Cluj, Sportpictures jpg
Rapid, Sportpictures jpg
eugenie bouchard
dawa jpg
Dan Petrescu, Sportpictures jpg