Wimbledon 2015, aproape de start. Cine va câştiga cel mai vechi turneu de tenis din lume?

Ultima actualizare:
Petra Kvitova cu trofeul de la Wimbledon
Petra Kvitova cu trofeul de la Wimbledon

Sezonul de iarbă se află în plină desfăşurare, iar punctul său culminant e aproape. Între 29 iunie şi 12 iulie se va desfăşura la "All England Lawn Tennis and Croquet Club", din Londra, Wimbledon 2015. Va fi a 129-a ediţie din toate timpurile şi a 48-a din era Open, iar lupta se anunţă pe viaţă şi pe moarte, mai ales că în joc sunt şi aproape 40 de milioane de euro.

Din punct de vedere sportiv, Wimbledon 2015 se va juca după câteva coordonate simple. În primul rând, trebuie văzut dacă sârbul Novak Djokovic şi cehoaica Petra Kvitova vor reuşit să-şi apere coroanele câştigate anul trecut la simplu. Numărul 1 mondial la masculin vine după un rateu neaşteptat la Roland Garros, iar Kvitova n-a mai reuşit nimic notabil la un turneu de mare şlem, chiar dacă a revenit pe locul secund în ierarhia WTA.

Apoi, nu putem trece peste miza românească a acestei competiţii. Simona Halep ne-a promis un titlu de mare şlem în 2015 şi nu uităm asta prea uşor. Australian Open şi Roland Garros s-au încheiat însă cu mari dezamăgiri, iar timpul trece. Românca crede însă că iarba i se potriveşte mai bine şi că are o şansă mai mare decât a avut pe zgură. Să sperăm pentru numărul 3 mondial că aşa va fi.

Wimbledon 2015: Îşi apără Djokovic coroana sau Federer devine cel mai bun din toate timpurile?

Statistic, turneul este unul foarte important şi pentru un colos al tenisului, Roger Federer. Acesta este alături de Pete Sampras cel mai titrat jucător al competiţiei în era Open, ambii cu câte şapte titluri în palmares. Eleveţianul a jucat anul trecut finala, pierdută dramatic în faţa lui Djiokovic, iar Wimbledon 2015 e poate ultima şansă să reuşească titlul cu numărul opt şi să conducă singur această galerie a marilor campioni ai ierbii.


    Petra Kvitova cu trofeul de la Wimbledon 2014Reuters
Petra Kvitova cu trofeul de la Wimbledon 2014Reuters

Apoi, pentru fete, turneul este la fel de important. După titlul de la Roland Garros, Serena Williams a ajuns la 20 de turnee de mare şlem câştigate în carieră şi mai are doar două până o egalează pe recordmena Steffi Graf, cu 22 de trofee în vitrină. Astfel, motivaţia americancei e imensă, mai ales că n-a mai câştigat Wimbledonul din 2012.

Wimbledon 2015 poate fi un nou pas al Serenei Williams către recordul lui Steffi Graf

Wimbledon 2015 e foarte atractiv şi din punct de vedere al câştigurilor. Dacă punctele pentru campion şi campionaă sunt clare, 2000 de căciulă, la bani se schimbă totul. Fondul de câştiguri a ajuns anul acesta la aproape 40 de milioane de euro, iar învingătorii probelor de simplu vor încasa câte 1,3 milioane fiecare. Şi la dublu se pot câştiga bani frumoşi. Tecău şi Mergea, constanţi în fazele superioare, pot lua câte 200.000 de euro pentru un succes pe iarba londoneză.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net