Comedie înainte de Euro: România s-a distrat cu Georgia

Ultima actualizare:

    Nicuşor Stanciu a marcat al patrulea său gol în tricoul naţionaleiFoto: David Muntean
Nicuşor Stanciu a marcat al patrulea său gol în tricoul naţionaleiFoto: David Muntean

Victoria din amicalul cu Georgia (3-1) a fost una mincinoasă, golurile şi marile ocazii ale României venind după greşeli copilăreşti ale adversarilor.

Aproximativ 20.000 de spectatori au ţinut să fie prezenţi aseară pe Arena Naţională la ultima repetiţie a naţionalei lui Iordănescu înainte de debutul la Euro 2016. „Tata Puiu” a trimis pe teren 11-le ideal în viziunea sa (Tătăruşanu - Săpunaru, Dr. Grigore, Moţi, Raţ - Pintilii, Hoban - Ad. Popa, Stanciu, Stancu - Fl Andone), singura absenţă de marcă fiind cea a lui Chiricheş, uşor accidentat, înlocuit de Moţi. Din păcate, georgienii au lăsat senzaţia că abia s-au trezit dintr-un somn adânc atunci când arbitrul a fluierat startul întâlnirii. După numai trei minute, scorul era 2-0 pentru România după două gafe monumentale ale defensivei Georgiei. Mai întâi Adi Popa a speculat o indecizie a stoperilor, după care Amisulaşvili a trimis în propria poartă o centrare a lui Raţ. Comedia de pe teren a continuat, iar Bogdan Stancu şi Adi Popa au tras în bară, profitând de alte erori imense ale ex-sovieticilor. Incredibil, putea să fie 4-0 în minutul 20 fără ca jucătorii noştri să producă nimic! 

Imediat după pauză, Nicuşor Stanciu a ridicat scorul la 3-0 pentru noi, tot după o fază caraghioasă, în care stelistul a primit pasa decisivă de la un fotbalist georgian. Să fim serioşi, nu aşa vor arăta meciurile României la Euro! În această atmosferă de miuţă de cartier, tricolorii s-au relaxat şi au primit un gol uşor. A fost de fapt un autogol al lui Moţi care a întregit tabloul unei partide de care ne vom aduce aminte cu zâmbetul pe buze.

Pe final, a venit şi singura fază lucrată ca la carte de jucătorii lui Iordănescu şi încheiată cu o finalizare simplă a lui Gabi Torje. Scorul final (5-1) a fost stabilit de Claudiu Keşeru, al cărui şut de la mare distanţă a fost deviat peste portar de un fundaş al Georgiei. După distracţia de ieri, tricolorii se vor îmbarca mâine în avionul de Paris, acolo unde vineri (10 iunie) e programat meciul de deschidere la Euro 2016, România – Franţa.

Adrian Mutu, premiat pentru întreaga carieră


    Foto: David Muntean
Foto: David Muntean

Vineri seară (3 iunie), la amicalul cu Georgia, Adrian Mutu, fotbalist care și-a anunțat retragerea, a beneficiat de un moment special înainte de startul meciului. Oficialii FRF l-au premiat pentru întreaga carieră, iar ”Briliantul„ a fost aplaudat la scenă deschisă. Mutu a anunțat că își va lua rămas bun de la români într-un meci-eveniment, la care vor participa foști coechipieri ca Zlatan Ibrahimovic, Gianluigi Buffon, Del Piero, Lampard, Crespo, Gică Hagi şi Cristi Chivu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net