Euro 2016. Între ei se joacă meciul România - Franţa


    Francezul Griezmann este considerat unul dintre cei mai în formă atacanţi ai planetei. Dragoş Grigore a fost integralist în preliminarii, dar acum va avea de înfruntat cel mai dificil adversarFotografii: AP/sportpictures.eu
Francezul Griezmann este considerat unul dintre cei mai în formă atacanţi ai planetei. Dragoş Grigore a fost integralist în preliminarii, dar acum va avea de înfruntat cel mai dificil adversarFotografii: AP/sportpictures.eu

Numai azi nu e mâine, atunci când Euro 2016 porneşte la drum cu o partidă care ne interesează în mod direct. Cheia confruntării româno-franceze stă în felul în care tricolorii vor anihila punctele forte ale „cocoşilor”, dar şi de modul în care vom specula spaţiile libere din jumătatea franceză.

În proporţie de peste 90 la sută, se ştiu cele două echipe de start cu care Franţa şi România vor deschide vineri seară balul Europeanului. Dincolo de numeroasele aspecte tehnico-tactice luate în calcul de selecţionerii Iordănescu şi Deschamps, putem anticipa trei perechi de jucători a căror evoluţie va face diferenţa pe tabelă.

Într-un meci în care gazdele vor ataca şi noi ne vom apăra, multe lucruri depind de cum va reuşi defensiva României să-l anihileze pe starul în ascensiune Antoine Griezmann. Considerat cel mai în formă francez al momentului, tehnicul atacant al lui Atletico va acţiona cu predilecţie în zona acoperită de Grigore. Fostul dinamovist, legitimat în Qatar, n-are experienţa unor adversari de asemenea calibru, dar poate compensa prin tenacitate şi prin forţa fizică superioară.

Dacă Griezmann nu-i va încurca picioarele lui Grigore, atunci francezii vor suferi în atac şi se vor baza pe execuţiile celor din linia a doua. Acolo excelează masivul Paul Pogba (1,91 metri), mijlocaşul lui Juventus fiind printre cei mai buni din lume. Iordănescu îl va încredinţa pe Pogba unuia dintre cei doi închizători, probabil lui Pintilii. Misiunea stelistului va fi infernală, în condiţiile în care Pogba e un atlet desăvârşit şi un finalizator de excepţie, cu piciorul şi cu capul.

Cu duelul Pogba – Pintilii fără un câştigător net, putem spera să ducem mingea în jumătatea franceză şi, de ce nu, să ne lipim la cel puţin un gol. Mulţi vorbesc despre fragilitatea „cocoşilor” în zona stoperilor, însă veriga slabă a naţionalei franceze ar putea fi fundaşul stânga Evra. Ajuns la 35 de ani, el nu mai aleargă ca în prima tinereţe şi poate fi depăşit în viteză de „Motoreta” Adi Popa. Jucătorul de bandă al Stelei ar fi o armă secretă pentru noi, ţinând cont de faptul că francezii îşi vor lua măsuri suplimentare de precauţie la Stanciu. De altfel, duelul Popa – Evra ar fi singurul în care reprezentantul nostru are o valoare de piaţă superioară.

FotoJet jpg
ramona si cazacu jpeg
FotoJet (3) jpg
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
buta jpg
1669494557875057 1XMKigNP jpg
Bataie intre suporteri jpg
image
image
image
image
buta jpg
cristiano ronaldo campionatul mondial 2022 jpg
buta george biatlon role jpeg
Fanii japonezi au strans gunoaiele de pe stadion, Getty Images jpg
Spania   Costa Rica, Getty Images jpg
Germania protest jpg