10 replici memorabile rostite de regretatul antrenor Ionuț Popa

Ultima actualizare:

    Ionuț PopaFOTO: Sportpictures.eu
Ionuț PopaFOTO: Sportpictures.eu

Doliu în fotbalul românesc. Ionuț Popa, unul dintre cei mai carismatici antrenori din istoria primei divizii, a încetat din viață ieri dimineață. Tehnicianul avea 67 de ani și de un an îi fuseseră descoperite tumori pe creier.

Ionuț Popa era internat din 9 iunie la Spitalul Județean Arad, acolo unde ajunsese în comă în urma unui stop cardio-respirator. Din păcate, organismul lui nu a mai putut lupta joi dimineață, astfel că unul dintre cei mai valoroși și mai hâtri tehnicieni din fotbalul românesc a decedat. Născut la 17 aprilie 1953, la Săvârșin, Ionuț Popa a antrenat doar în România, pentru că, așa cum a recunoscut, îi era frică să zboare cu avionul. El a pregătit formații precum UTA, FC Bihor, Poli iaşi, CS Mioveni şi ACS Poli Timişoara, pe aceasta reușind să o mențină în prima ligă deși a pornit la drum cu o penalizare de 14 puncte. Paradoxal, ultimul meci în care a stat pe bancă a fost chiar cel dintre echipa care o antrena, UTA, și fosta lui formație, ASC Poli Timișoara, disputat la 9 martie 2019.

De-a lungul anilor, Ionuț Popa a făcut deliciul presei și al fanilor prin declarațiile spumoase pe care le făcea. Click! vă prezintă 10 dintre cele mai spumoase.

- ”Am venit ca o echipă neînvinsă și am plecat ca o echipă jumulită”.

- ”Este un jucător care zboară de la echipă imediat. Temperamentul meu m-a făcut să-l strâng de gât. Cred că-l omoram. Îl omoram, am peste 60 de ani, scriu două cărţi şi ies”.

- ”Am avut o discuție cu mama, care m-a certat și mi-a spus să nu o fac de râs în Cupa Ligii. Mi-a zis să mă port frumos cu copiii. Mă mai duc astăzi pe la mama și mă sfătuiesc cu ea, dar mi-e frică să nu mă certe. Dacă vom câștiga trofeul, i-l dau ei”.

- ”Nu sunt mulțumit de transferuri, aș fi vrut să vină Messi”.

- ”Problemele noastre sunt atât de mari încât ne putem aștepta să apară alta în orice moment. De exemplu, astăzi ni s-au accidentat doi oameni”.

- ”În România nu e bine să îți dai demisia, pentru că se găsește unul care să ți-o semneze în cinci minute și rămâi șomer”.

- ”Aș vrea să promoveze ăștia mai slabi, să avem și noi de cine râde”.

- ”Le-am spus jucătorilor la pauză că-i omor dacă pierdem acest meci și s-au speriat. Așa am reușit să egalăm”.

- ”Când îl văd pe Messi cum tot driblează mă apucă dracii. Nu mai suport să-l văd”.

- ”Dacă înainte credeam că doar 25% este noroc în fotbal, iar 75% știință, după ce am văzut Chelsea cu Barcelona mi-am schimbat opinia. Păi după acest meci cred că fotbalul înseamnă 95% noroc și bulangeală. Astea nu pot fi antrenate. Cât despre penalty-ul ratat de Messi, dacă aveam un pistol trăgeam în televizor”.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net