5 întrebări înaintea reluării Ligii 1. Vineri e primul meci

După o pauză foarte scurtă, Liga 1 va debuta azi cu un meci extrem de interesant: FC Argeș – Dinamo. Dar, dincolo de încercarea ”câinilor” de a se salva de la retrogradare, întrecere se anunță extrem de pasionantă. Iată cinci dintre întrebările pe care și le pun microbiștii înaintea startului noului sezon.

În tur, FC Argeș s-a impus cu 2-0 pe terenul dinamoviștilor (FOTO: Sportpictures)
În tur, FC Argeș s-a impus cu 2-0 pe terenul dinamoviștilor (FOTO: Sportpictures)

1. Se va salva Dinamo de la retrogradare? Indiferent dacă sunteți sau nu dinamoviști, nu se poate să nu urmăriți cu interes încercarea ”câinilor” de a se salva de la retrogradare. După 21 de etape, ei ocupă penultimul loc, la o distanță de 7 puncte de locul 14, care duce în barajul de supraviețuire și care acum e ocupat de FCU Craiova și la 9 puncte de poziția a 12-a, ocupată acum de CS Mioveni. Cu un antrenor nou, Florin Bratu, care spune că are numai jucători care ”mănâncă pământul”, dar fără liderul Deian Sorescu, transferat în Polonia, Dinamo chiar este o echipă de urmărit.

2. Se va mări avansul formației CFR Cluj față de FCSB? Niciodată în istorie CFR Cluj nu a mai intrat în pauza de iarnă cu un avans de 10 puncte în fața rivalilor de la FCSB. Dacă acesta se va mări până la finalul sezonului regulat – mai sunt de jucat încă nouă etape – atunci în play-off, chiar și după înjumătățirea punctelor, situația campioanei va fi tranșată înainte de a începe lupta. Primul răspuns îl vom primi duminică, la ora 20.00, când cele două echipe se vor confrunta pe ”Arena Națională”.  

3. Cât de mult va afecta coronavirusul desfășurarea Ligii 1? Deja parcă ne-am obișnuit cu amenințarea corovanirusului, numai că acum pare că întrecerea internă este din afectată de acest virus. Cea mai lovită echipă este Universitatea Craiova, care s-a întors din stagiul de pregătire din Turcia cu mulți jucători infectați. Conform patronului clubului, Mihai Rotaru, miercuri echipa avea mai puţin de zece jucători din lot apţi. “Mai avem încă doi jucători care au fost găsiţi pozitiv, plus încă un membru al stafului. Meciul cu Rapid, de sâmbătă... chiar nu ştim ce să spunem. Chiar dacă să sperăm că vor fi negativi la ora meciului totuşi este inuman să-i aduci doar două două zile de ieşit din izolare să-i pui să joace. Astăzi avem sub zece jucători apţi”, a declarat omul de afaceri la Digi Sport.

4. Se va adapta Budescu la Voluntari? Transferul surpriză al acestei perioade de pauză a fost trecerea lui Budescu de la FCSB la FC Voluntari. De fapt, nu a fost un transfer între cluburi, pentru că mijlocașul mai întâi s-a despărțit amiabil de bucureșteni, cărora le-a luat și 100.000 de euro de ”despărțire”, după care părea că se va duce la Petrolul, în liga secundă. Numai că s-a răzgândit și, după ce i-a încurcat pe cei de la Sepsi, cărora le promisese că va semna cu ei, s-a dus la Voluntari. Unde nimeni nu poate spune dacă venirea lui va însemna un plus pentru echipă sau va trage în jos revelația de până acum a campionatului.

5. Cât va rezista Nicolo Napoli la FCU Craiova? Instalat pentru a opta oară la Craiova, tehnicianul italian Nicolo Napoli pare să se fi băgat într-o aventură cu rezultat așteptat: demiterea. Pentru că va fi greu de crezut că acum el va rezista până la finalul campionatului pe banca unei echipe care a schimbat deja patru antrenori: Adrian Mutu, Flavius Stoican, Eugen Trică și Dan Vasilică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net