5 motive care au dus la criza fără precedent de la Dinamo

Ultima actualizare:

    Francezul Espinosa, transferat de Mircea Rednic, a făcut două meciuri foarte slabeFOTO: Sportpictures.eu
Francezul Espinosa, transferat de Mircea Rednic, a făcut două meciuri foarte slabeFOTO: Sportpictures.eu

Dinamo traversează cea mai gravă criză din istoria de peste 70 de ani a echipei de fotbal. Înfrângerea cu 4-1 suferită la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi, duminică după-amiază, a consfințit un nou record negative: e pentru prima dată când Dinamo este echipa cu cea mai slabă apărare din Liga 1 după 14 etape. În total, ”câinii” au primit 33 de goluri. Click! vă prezintă 5 cauze pentru care s-a ajuns la acest dezastru.

1. Deciziile ciudate ale conducătorilor DDB. Dinamo este probabil singurul club din lume condus de suporteri. Ei au salvat gruparea de la retrogradare prin achitarea taxelor restante, dar de atunci ei au pâinea și cuțitul la club. Drept urmare, suporterii au decis intrarea în insolvență și păcălirea jucătorilor, care și-au pierdut mare parte din sumele datorate și negociate tot de fani, ei au ales administratorul judiciar și l-au pus președinte pe Iuliu Mureșan și tot ei au adus antrenorii. A fost Uhrin, care a salvat echipa în vară, l-au numit apoi pe Bonetti, care nu mai antrenase de peste cinci ani, după care l-au pus pe Mircea Rednic, un apropiat al galeriei dintotdeauna. Totul a dus la un haos și la o teamă a jucătorilor, pentru că fanii sunt alături de ei când câștigă, dar pot deveni o forță de presiune foarte mare dacă se pierd multe meciuri.

2. Frustrarea lui Sorescu. Toată lumea este de acord că Deian Sorescu este cel mai bun jucător al dinamoviștilor. Sau cel puțin era la începutul campionatului, atunci când el a adus singurele victorii din această ediție și când părea că trage echipa după el. Numai că refuzul constant al conducătorilor DDB de a-l lăsa să se transfere în străinătate la începutul toamnei, atunci când indiferent de ce ofertă venea, ei cereau mai mult, parcă după modelul Gigi Becali, i-au adus multă frustrare jucătorului, care a început să nu mai fie locomotiva de care avea nevoie echipa. Pentru că este și el om și știe și el că orice ar face, nu poate pleca înaintea terminării contractului. Drept urmare, acum Dinamo are o ”mână moartă” pe teren cam la fiecare meci, lucru remarcat și de Rednic.

3. Mircea Rednic a scindat vestiarul. Aflat la a cincea instalare pe banca lui Dinamo, antrenorul Mircea Rednic a aplicat de la început rețeta pe care a folosit-o de fiecare dată: a început să se plângă de lot pentru a pregăti următoarele transferuri. Acest lucru a scindat vestiarul, pentru că acum, pentru prima dată după foarte mulți ani, echipa era formată din dinamoviști adevărați. Valoroși sau nu, timpul avea să decisă, cert e că fiecare intra pe teren cu inima și pentru culorile clubului, nu gândindu-se când intră următorul salariu. Rednic a făcut revoluție în special prin declarații și automat o parte dintre jucători nu mai au nici o tragere de inimă să îl asculte orbește.

4. Transferuri de slabă calitate. De la sosirea lui Mircea Rednic, Dinamo a prezentat nu mai puțin de 6 jucători. Care, teoretic, ar trebui să fie mai valoroși decât actualii titulari, că doar de aceea au fost aduși. Dintre ei, doar Espinosa a jucat mai mult, iar ceea ce a arătat a băgat spaima în proprii fani, nu în adversari. Multe dueluri pierdute, multe pase la adversar, ba mai mult, la Sfântu Gheorghe el a pierdut mingea din care s-a născut cornerul care a dus la înscrierea primului gol. Rămâne de văzut cum se vor comporta celelalte achiziții.

5. Dinamo și-a pierdut identitatea. În acest moment, Dinamo este o echipă fără identitate. Toate cluburile mari, sau care au tradiție, au în funcțiile de conducere foste glorii. La Dinamo, în schimb, nimeni dintre conducătorii vizibili în presă nu a fost nici măcar rezervă neutilizată la Dinamo, ba unii probabil că nu au jucat nici fotbal. Mai mult, președintele Iuliu Mureșan este asociat pe vecie cu CFR Cluj. Tocmai de aceea se încearcă acum cooptarea în organigramă a unuia dintre cei mai mari atacanți dinamoviști, jucător crescut și lansat la club, Florin Răducioiu. Numai că negocierile par a continua la nesfârșit, nu pentru că el se cramponează de bani, ci pentru că actualii oficiali nu îi oferă nici o poziție pe măsura gloriei lui.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net