5 revelaţii după această dublă

simeon stalpnicul png
România a câştigat ambele jocuri test, iar din rândul tricolorilor au scos capul câteva nume la care nu prea ne gândisem înainte de Israel şi SuediaFOTO: Sportpictures.eu

În fotbalul românesc s-a împământenit o mentalitate bolnăvicioasă conform căreia meciurile amicale nu contează decât dacă sunt pierdute. Avem un talent ieşit din comun de a minimaliza ce e bun şi de a căuta tot timpul nod în papură. Nu vrem să facem şi noi la fel după victoriile cu Israel, scor 2-1, şi Suedia, scor 1-0, şi am extras cinci lucruri pozitive, care au nume şi prenume.

Lui Mitriţă i-a lipsit doar golul. Olteanul a prins la prima lui acţiune sub tricolor 30 de minute în Israel şi primele 54 pe Oblemenco, în faţa suporterilor de la echipa de club, dar au fost de ajuns pentru a arăta că merită la naţională. Pasa de la golul victoriei de la Netanya şi evoluţia cu Suedia, în faţa căreia a fost de multe ori cel mai incisiv jucător al nostru, îl recomandă pe „Pitic” pentru un bis.

Rotariu s-a făcut mare. Un alt câştig pentru echipa naţională este şi fostul jucător al lui Dinamo, căruia pare să-i priască Belgia. Mijlocaşul în vârstă de 22 de ani e un alt jucător după un an şi jumătate la Brugge şi Mouscron, cel puţin din punct de vedere fizic. Rotariu e mult mai puternic, dar fără să-şi fi pierdut din rapiditate şi reprezintă o soluţie într-una dintre benzi, în spatele vârfului, poziţie din care a ajuns să marcheze golul victoriei cu Suedia.

Ţucudean l-a făcut uitat pe Andone. Selecţionerul Cosmin Contra a avut cele mai mari temeri pentru această dublă în ceea ce priveşte atacul echipei naţionale. Florin Andone a fost accidentat, Denis Alibec nu şi-a revenit din depresie sau ce o avea, iar în afară de Florin Keşeru nu a mai avut pe cine să convoace. A inventat repede o telegramă pe numele lui George Ţucudean, singurul vârf cu cifre bune şi cu paşaport român, iar acesta l-a răsplătit. Până la urmă credem că e adevărat. Cimitirele sunt pline de oameni de neînlocuit.

simeon stalpnicul png
Vârful CFR-ului a demonstrat că poate fi oricând o soluţie pentru echipa naţională, şi nu unul de avarieFOTO: Sportpictures.eu

Niţă e al doilea portar al ţării. Goalkeeper-ul Spartei Praga a fost de multe ori nedreptăţit find lăsat în afara lotului naţional deşi închidea poarta la FCSB, iar Pantilimon şi Lung nu erau prea în formă pe la echipele lor. Contra i-a dat în sfârşit un meci întreg, la Netanya, iar Niţă a fost magistral. Această dublă l-a transformat în prima rezervă a lui Tătăruşanu, care cât joacă aşa la Nantes nu poate fi scos dintre buturi.

Manea îi dă şah lui Benzar. Flancul drept al apărării a creat multe bătăi de cap ultimilor selecţioneri, dar această problemă pare rezolvată. Şi nu cu improvizaţii gen Chiricheş sau Săpunaru, care trebuie lăsaţi în centru, unde se simt cel mai bine, ci cu jucători de profil. Cu Suedia, Cristi Manea a fost exemplar şi a fost unul dintre cei patru jucători de câmp lăsaţi pe teren până la final. Romario Benzar are în sfârşit concurenţă de temut din partea CFR-istului.

simeon stalpnicul png
Rotariu e alt jucător de când joacă pentru belgieniFOTO: Sportpictures.eu
bianca dragusanu sofia jpeg
copii andra catalin maruta1 png
img jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
aspirină frumusețe pixabay
gheorghe turda
foto 1   Dora Davidescu Temisan JPG
gigi becali jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
emma raducanu cluj jpeg
simona halep jpg
colaj anita alvarez 2 jpg
daniel onoriu jpeg
david popovici budapeste iunie 2022 png
collage ciuca popovici 2 jpg