6 meciuri în 18 zile pentru CFR! Necazul lui Petrescu, bucuria FCSB-ului

Ultima actualizare:

    Dan Petrescu
Dan Petrescu

Programul încărcat al campioanei CFR Cluj e folosit de roş-albaştrii în cursa pentru câştigarea titlului

Dan Petrescu s-a plâns înaintea meciului cu Lazio că formaţia sa nu e ajutată deloc de Federaţie pentru a-şi uşura calendarul în această perioadă critică. E o situaţie de care încearcă să profite rivalele din campionat, în special FCSB-ul lui Gigi Becali.

CFR Cluj a rămas singura echipă românească în toamna europeană, astfel că ardelenii sunt nevoiţi să se lupte pe toate fronturile (Liga I, Cupa României şi Liga Europa), cu meciuri din trei în trei zile, exceptând pauzele determinate de partidele echipei naţionale. Antrenorul Dan Petrescu şi conducătorii din Gruia au făcut demersuri la FRF pentru a-şi amâna măcar confruntarea de Cupă cu FC Botoşani de săptămâna viitoare, dar clujenii s-au lovit de un refuz categoric. „Ce pot să zic? Astea sunt ajutoarele pe care le primesc echipele din România. Formaţiile din Serbia, Kazahstan şi Olanda primesc tot ce vor, de fiecare dată. Noi n-am primit nimic”, a subliniat Petrescu, referindu-se la faptul că inclusiv marele Ajax a beneficiat de meciuri amânate pentru a se concentra pe disputele continentale. ,,Noi ne vedem de treabă. Urmează şase meciuri în 20 de zile şi o să încercăm să câştigăm cât mai multe. Totuşi, consider că meritam mai mult respect”, a completat tehnicianul de 51 de ani. Într-adevăr, privind calendarul  CFR-ului până la data de 6 octombrie, sunt 18 zile în care clujenii sunt puşi să joace şase meciuri, unul mai complicat decât altul. Astfel, în afara primelor două etape din Liga Europa (cu Lazio, ieri, şi în deplasare cu Celtic), CFR mai are în program trei derby-uri în Liga I, cu FCSB, Gaz Metan şi Viitorul, la care se adaugă acel meci eliminatoriu de la Botoşani din 16-imile Cupei României.

Singurii care se bucură la vedere de ,,necazul” echipei lui Petrescu sunt cei de la FCSB, care speră să micşoreze cât mai repede diferenţa de 10 puncte din clasamentul Ligii I. ,,Nouă ne convine, recunosc, că CFR are şase meciuri în plus”, a recunoscut preşedintele de imagine al roş-albaştrilor, Helmuth Duckadam. „Petrescu o să aibă o problemă, pentru că până acum a avut două echipe, una pentru campionat şi una pentru cupele europene. Acum va trebui să aibă şi a treia echipă, pentru Cupa României, pe care nu o are”,  a mai spus uşor ironic Duckadam. Prima ocazie a FCSB-iştilor de a profita de oboseala clujenilor e chiar meciul direct de duminică de pe Arena Naţională, o confruntare cu caracter decisiv în special pentru gruparea bucureşteană.

6 meciuri în 18 zile pentru CFR

Meci                                 Dată

CFR Cluj – Lazio          19 septembrie

FCSB – CFR Cluj          22 septembrie

Botoşani – CFR Cluj     25 septembrie

CFR Cluj – Gaz Metan  29 septembrie

Celtic – CFR Cluj          3 octombrie

Viitorul – CFR Cluj        6 octombrie

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net