6 meciuri la rând fără gol primit! CFR Cluj a câștigat din nou grație apărării

Ultima actualizare:

    Omrani a marcat un gol extrem de important pentru campioana en titreFoto: sportpictures.eu
Omrani a marcat un gol extrem de important pentru campioana en titreFoto: sportpictures.eu

CFR Cluj s-a impus la Ploiești, cu Chindia Târgoviște (1-0), și păstrează distanța față de urmăritoarele sale. Campioana en titre rămâne fidelă stilului său, cel care i-a adus trei titluri la rând: o apărare solidă și un joc pragmatic. Ceea ce nu este o surpriză pentru Dan Petrescu (53 de ani), cunoscut ca un antrenor care pune accentul pe rezultat.

Clujenii au bifat șase meciuri la rând victorioase. Și nu oricum, ci fără gol primit. Mai exact, de la „dubla” încasată de la rapidistul Bălan au trecut 575 de minute fără gol primit în Liga 1. Și nu este pentru prima dată când CFR își păstrează poarta neatisă. În decembrie 2017, CFR bifase 15 meciuri fără gol încasat din 21 disputate! Un record înregistrat în fotbalul nostru de Steaua în ediția 1993/1994, dar și de Dinamo, Unirea Urziceni și Poli Timișoara, mai apoi.Firește că după meci Dan Petrescu s-a uitat mai mult către partea goală a paharului. „Echipa este foarte obosită. Are foarte multe meciuri. Au fost foarte multe zboruri. Mergem peste tot… La un moment dat intervine oboseala şi s-a văzut în repriza a doua. Jucătorii care au intrat au făcut-o bine… Chipciu, Păun au intrat foarte bine şi au echilibrat jocul. Punctele erau importante şi faptul că n-am primit gol mă bucură foarte mult”, a spus tehnicianul, care a recunoscut mai apoi: „Sincer, îmi doream, dar nu mă aşteptam să avem atâtea victorii la rând. Am mai fost la CFR înainte şi era greu să joci pe două fronturi. Tot timpul am suferit, dar de data asta echipa a câştigat 16 meciuri din 18. Mi se pare că este un record. În ultimii ani nu cred că a mai fost aşa ceva. E meritul jucătorilor, vreau să-i felicit pe toţi. Formează un grup adevărat”, a declarat Dan Petrescu la conferinţa de presă.

Dan Petrescu se gândește doar la echipa de club

Întrebat din nou despre posibilitatea de a deveni selecționer național, bucureșteanul a declarat că nu a discutat cu patronul CFR-ului despre oferta care i-a fost făcută de către oficialii FRF: ”Lumea zice ce vrea. E democrație. Respect orice declarație. Dacă nu se ajunge la jigniri, eu respect orice declarații. (...) Am transmis patronului că vreau să mă concentrez la aceste meciuri sută la sută, să scoatem maxim, după care normal, când se termină să avem o discuţie şi să vedem ce se întâmplă în continuare. Ce am vorbit acolo rămâne între noi. Eu am vorbit cu oamenii din club să vorbească cu patronul, să vorbim pe 20. În momentul ăsta nu vreau să mai zic ceva. Se va interpreta tot ce spun. Eu mai am patru meciuri aici foarte importante şi poate mai am încă trei ani. Nu ştiu, pentru că am trei ani contract. Eu vreau să mă concentrez la munca de aici. Mă cunoașteți, sunt profesionist 100%. Nu vreau să mă gândesc la altceva. Mă gândesc doar la CFR Cluj", a spus Dan Petrescu, care a adăugat: ” Întâlnirea asta nu mi-a făcut mie bine. Nu trebuia să se întâmple, dar dacă cei de la federaţie au vrut să mă vadă şi patronul a acceptat, nu puteam să refuz. M-a întrebat un jucător dacă mă duc. Restul le-am spus înainte de meci să se concentreze la meci, să nu citească prea mult ziarele”.

”Bursucul” critică înjumătățirea punctajului

La finalul meciului câștigat (1-0) la Ploiești, cu Chidia Târgoviște, în etapa cu numărul 18, tehnicianul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu a criticiat din nou faptul că la începutul Play-Off-ului punctele se vor înjumătăţi. Acesta a spus că va contesta mereu acest lucru şi că este “o crimă”. "În continuare avem aceste reguli care ne omoară, depunctarea, înjumătăţirea... Ne iau golurile... Ne batem ca idioţii! Eu la Divizia B ştiu că nu se iau punctele. Nu înţeleg! Poate vine un doctor docent, care a făcut aceste reguli, şi îmi explică de ce la Divizia B rămân punctele şi la Divizia A se iau punctele. Nu înţeleg! Să ne lase punctele! Am muncit pentru ele. Mergem în continuare pe play-off şi play-out, ok, dar să ne lase punctele! Asta e o crimă! Eu voi contesta mereu acest lucru", a spus Dan Petrescu, potrivit digisport.ro.

Chindia - CFR Cluj 0-1

A marcat: Omrani (min. 21)Chindia: Căbuz - Corbu (Martac, 78), Căpuşă, Celea, Roumpoulakou (Stoian, 90+1) - Neguţ, Dulca, Kocic (Florea, 59), Popadiuc - M. Şerban (Jipa, 59) - D. Popa.Antrenor: Emil SăndoiCFR Cluj: Hindrich - Susic, Graovac, Cestor, Camora - Sigurjonsson (Păun, 61), Boateng (Bordeianu, 82), Deac - Omrani (Ştefan, 90), Debeljuh, Costache (Chipciu, 61).Antrenor: Dan PetrescuArbitru: Radu Petrescu

Ultimele meciuri ale CFR-ului în Liga 1 în care n-a primit gol

1-0 cu Chindia Târgoviște (deplasare)

2-0 cu Academica Clinceni (acasă)2-0 cu FCU Craiova (deplasare)3-0 cu FC Dinamo (deplasare)1-0 cu FC Voluntari (acasă)2-0 cu Sepsi Sf. Gheorghe (acasă)

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net