Adrian Mutu a scăpat de datoria de 21 milioane € către Chelsea

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Veşti excelente pentru Adrian Mutu! "Briliantul" nu trebuie să-şi mai facă griji - cel puţin pentru moment - în privinţa datoriei pe care o avea de plătit către Chelsea, în urma scandalului de dopaj în care a fost implicat în 2004. FIFA a anunţat ieri că fotbalistul român a scăpat fără să plătească 21 de milioane de euro.

Mutu poate sta liniştit! După mai bine de nouă ani de incertitudine, oficialii forului inernaţional de fotbal i-au transmis vestea cea mare: a scăpat basma curată în procesul cu Chelsea, în care clubul londonez îi cerea despăgubiri de peste 17 milioane de euro, după ce l-au prins dopat! FIFA a decis că ambele cluburi care l-au legitimat pe Mutu după scandalul "cocaina" - Juventus şi Livorno - să plătească daunele care acum se ridică la 21 de milioane de euro, cu tot cu dobânzi. La acel moment, Juventus avea prea mulţi jucători extracomunitari şi a apelat la un artificiu pentru a-l aduce la club.

"Sora mai mică", Livorno, l-a transferat, apoi l-a împrumutat la Juve, formaţie pentru care atacantul român a evoluat în 33 de jocuri şi a marcat de zece ori pe parcursul sezonului 2005-2006. Vestea primită ieri a fost salutată de Giovani Becali, cel care l-a impresariat pe "Briliant" şi care i-a fost alături pe toată durata procesului cu gruparea de pe Stamford Bridge.

"Mutu a plătit pentru ce a făcut, a stat şapte luni pe tuşă, a plătit şi o amendă. Vina este a lui Juventus. În primă fază, ca să-l aibă, l-a trecut pe la Livorno, apoi a jucat un an şi jumătate la ei. Juventus trebuia să aştepte să se termine suspendarea aceea de şapte luni pentru care Mutu era descalificat şi să discute după ce se termina suspendarea", a declarat Becali la Dolce Sport.

Apoi, agentul a făcut câteva precizări în legătură cu înţelegerea pe care atacantul o avea cu Chelsea:" În contractul pe care Mutu l-a semnat cu Chelsea existau nişte paragrafe. Se spune că în cazul în care jucătorul semnează cu altă echipă se obligă să dea despagubiri şi dacă jucătorul nu poate, atunci cei care îl ajută sunt responsabili. Eu am vorbit cu Mutu şi acum o săptămînă, şi ieri-noapte, avem legatură permanentă. Vina nu e a lui Mutu şi nu poate să plătească nici un milion ca să stingă acest conflict. El practic şi-a câştigat salariul, nimic mai mult".

Poate reveni la naţională

Adi Mutu a jucat ultima dată pentru România la egalul (2-2) din martie cu Ungaria de la Budapesta, când a şi înscris un gol, egalându-l astfel pe Gică Hagi în clasamentul all-time al golgheterilor echipei naţionale, ambii cu 35 de reuşite. Piţi s-a folosit de forma slabă arătată de Mutu în lunile următoare şi nu i-a mai trimis telegrame de convocare, pedepsindu-l în acest mod şi pentru aroganţele sale

„Cu siguranţă va veni la lot dacă va fi mai bun decât ceilalţi jucători pe care îi avem în atac. E foarte simplu, eu contez pe el. Acum depinde de el, trebuie să se impună la echipa de club, să joace şi să înscrie", a declarat Piţurcă, după ce Mutu a mărturisit:

" Vreau să joc la baraj. Vin cu primul avion".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net