Adrian Mutu, principalul favorit la postul de selecționer

Nici în visele lor cele mai rele nu le-a trecut prin cap oficialilor FRF că este atât de greu să instaleze un selecționer la naționala României. După ce variantele Gică Hagi și Răzvan Lucescu au picat, federalii sperau ca Dan Petrescu să le dea un răspuns favorabil, ieri. Surpriza lor a fost mare, pentru că ”Bursucul” a decis să continue la CFR Cluj, așa că abia joi naționala va avea un selecționer. Cel mai probabil, Adrian Mutu.

Adrian Mutu a fost selecționerul naționalei de tineret (FOTO: Sportpictures)
Adrian Mutu a fost selecționerul naționalei de tineret (FOTO: Sportpictures)

Două săptămâni a așteptat președintele FRF, Răzvan Burleanu, un răspuns de la Dan Petrescu în ceea ce privește preluarea naționalei. Acesta a venit ieri, dar nu le-a picat deloc bine oficialilor federației: ”Bursucul” a decis să rămână la clubul ardelean. De fapt, nu tehnicianul a făcut acest anunț, ci mai marii echipei. Mai întâi, dimineață, patronul Neluţu Varga, a anunţat că Dan Petrescu nu va prelua naţionala: ”Am discutat. Nu pleacă nicăieri. Va continua la CFR Cluj”, a spus acesta pentru playsport.ro. Apoi, după-amiază, președintele clujenilor, Cristian Balaj, a declarat, la CFR TV, că Petrescu rămâne pe loc: ”În urma discuţiilor purtate azi, atât clubul, cât şi Dan Petrescu au decis să continue împreună proiectul început la CFR. Ne bucurăm, suntem fericiţi, e un antrenor în care avem încredere şi un om de cuvânt”, a spus fostul arbitru.

Joi se va lua o decizie finală la FRF

Drept urmare, oficialii federației vor aplica planul de rezervă, exprimat acum o săptămână de președintele Burleanu. Acesta a explicat că dacă va pica și varianta Petrescu, după ce s-a întâmplat același lucru cu Gică Hagi și cu Răzvan Lucescu, Comisia Tehnică din cadrul FRF se va reuni din nou și va nominaliza un nou candidat. Ședința acesteia se pare că va fi joi, iar unicul candidat cu șanse de a fi ales este fostul internațional Adrian Mutu. Care este principala propunere a directorului tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, încă de la începutul campaniei de recrutare. Acesta s-a înțeles foarte bine cu ”Briliantul” în perioada în care Adi a fost antrenorul principal al naționalei de tineret. Cârcotașii spun chiar că Stoichiță era cel care își impunea ideile și că ar vrea să aibă influență și la naționala mare și că de aceea îl susține atât de mult de fostul jucător al lui Chelsea, Juventus sau Fiorentina. Ultima echipă antrenată de Mutu a fost nou-promovata FCU Craiova, de la care a fost demis în toamnă.

Naționala a rămas fără antrenor după terminarea preliminariilor pentru Cupa Mondială, când le-au expirat contractele lui Mirel Rădoi și colaboratorilor săi. Numirea noului staff ar fi bine să se facă în următoarele zile, pentru că primele meciuri ale naționalei bat la ușă. Este vorba de două partide amicale programate în luna martie, pe datele în care vor avea loc barajele de calificare la Cupa Mondială. Deocamdată se știe un singur adversar: Israel, meciului urmând să aibă loc în deplasare. În Liga Națiunilor, unde România va face parte din aceeași grupă cu Bosnia-Herţegovina, Finlanda și Muntenegru, meciurile încep în luna iunie.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net