Ajutată de arbitru, FCSB a câștigat din penalty în ultima secundă cu Chindia

2 octombrie 2021
article img
Budescu a marcat golul victoriei în ultima secundăFOTO: Sportpictures.eu

FCSB a avut în arbitrul Lucian Rusandu cu adevărat al 12-lea jucător în victoria cu Chindia, obținută la Ploiești cu scorul de 1-0, după un penalty acordat în ultimele secunde ale prelungirilor.

Dincolo de penalty-ul acordat pentru un henț în careu, dar care nu trebuia sancționat, pentru că mingea a venit în mâna apărătorului după ce l-a lovit pe acesta în piept, Rusandu a arbitrat scandalos. L-a eliminat în minutul 8 cu roșu direct pe Kocic, deși acesta a avut o intervenție pe care toți specialiștii au apreciat-o ca fiind maximum de galben.

Apoi, nu l-a eliminat pe jucătorul FCSB Valentin Crețu, care l-a lovit cu cotul în gură pe un adversar în prima repriză. De asemenea, spre finalul meciului, Budescu a avut aceeași intervenție împotriva unui adversar, rămasă nepenalizată. Tot el avea să înscrie la ultima fază a meciului, dintr-un penalty acordat după un henț făcut de un apărător al Chindiei, dar care fusese lovit cu mingea în mână după ce aceasta îi ricoșase din piept, iar conform regulamentului acest lucru nu trebuie penalizat.

Conform obiceiului, antrenorul FCSB, Edward Iordănescu, a fost iar deranjat de ceva la finalul partidei, chiar dacă echipa lui a fost cea avantajată de un arbitru depășit de joc. Tehnicianul și-a acuzat adversarii că au făcut “antifotbal total”. “Sunt şi multe lucruri pozitive, dar şi lucruri mai puţin pozitive. Dacă înainte de acest joc am felicitat din tot sufletul tot ce s-a întâmplat la Chindia, seara asta nu a plăcut deloc. Cred că e record mondial de câte ori a intrat doctorul în teren. Nu face cinste, înţeleg că îşi apărau cauza. Au fost ocazii. A fost foarte greu să-i deschidem pe adversari. Cred că puteam marca mai repede. Am fost dezamăgit de felul cum s-au desfăşurat lucrurile ca fotbal. Au fost antifotbal total. Nu ştiu dacă s-au jucat 20 de minute prima repriză”, a spus Iordănescu la posturile care transmit Liga 1, conform news.ro

De cealaltă parte, Emil Săndoi a declarat că formaţia sa nu poate fi acuzată de antijoc. “Cred că s-au făcut nişte greşeli. La cartonaşul roşu primit e un juctor de-al nostru joacă mingea, el a încercat două procedee unul după altul de alunecare. Indiferent cum ar fi intrat nu este intensitatea atât de mare şi în niciun caz nu este intenţie. Nu cred că a fost un joc atât de periculos încât să se acorde cartonaş roşu. Apoi a fost o fază cu Popadiuc, acolo de ce nu se dă roşu? Per total, după meciul ăsta nu pot să-i felicit pe cei de la FCSB. Noi jucând în zece oameni... nu ştiu dacă au avut ocazii clare. Noi am demonstrat că şi în zece oameni suntem periculoşi. Îi felicit pe jucătorii mei. Şi să mai spun ceva. E o lipsă totală de fair-play. Când o echipă dă mingea afară echipa adversă dă mingea echipei respective. Nu cred că putem fi acuzaţi noi de antijoc. Urmărim interesul echipei noastre”, a afirmat Săndoi.