Alarmă de Ebola în Liga I

Ultima actualizare:

    Varela a uitat pentru câteva zile de SteauaFoto: Mediafax
Varela a uitat pentru câteva zile de SteauaFoto: Mediafax

Liga I e ameninţată de un pericol la care nu se gândea nimeni. Trei internaţionali din Capul Verde şi unul din Burkina Faso s-ar putea întoarce în România infectaţi cu Ebola.

Despre Ebola se ştie că a ucis până acum peste 2.000 de oameni în Africa de Vest şi că e o boală transmisibilă şi foarte greu de controlat. Acesta e motivul pentru care călătoriile în zona afectată nu sunt recomandate până la dispariţia epidemiei. Fotbalul nu s-a oprit însă pe Continentul Negru, în aceste zile fiind programate o sumedenie de meciuri în preliminariile Cupei Africii pe Naţiuni. Printre jucătorii convocaţi la naţionale se numără şi patru „români”, legitimaţi la cluburi din Liga I. Este vorba despre stelistul Varela şi craiovenii Kay şi Nuno Rocha (toţi componenţi de bază în echipa Insulelor Capului Verde), dar şi despre burkinabezul Bambara de la “U” Cluj. Sâmbătă, toţi patru s-au aflat în perimetrul bântuit de Ebola.

Africanii se întorc joi

Suspendat, Varela i-a sprijinit de pe margine pe conaţionalii Kay şi Nuno Rocha, învingători cu 3-1 în Niger. Puţin mai la Vest, Bambara a fost doar rezervă în partida Burkina Faso – Lesotho (2-0), meci disputat la Ouagadougou. Pericolul nu s-a limitat la meciurile de la finalul săptămânii, pentru că azi se joacă o nouă rundă a preliminariilor. Dacă Bambara va ieşi din zona afectată de Ebola (Burkina Faso se deplasează spre sud, în Angola), cei trei fotbalişti din Capul Verde întâlnesc pe teren propriu Zambia. Varela, Kay şi Nuno Rocha se vor consola cu gândul că insulele lor se află la o distanţă de 600 km de coasta vestică. Puţin probabilă, infectarea cu Ebola a africanilor din Liga I nu s-ar depista imediat, ci după o perioadă de incubaţie de circa o săptămână. Cert e faptul că aceştia vor reveni în ţară începând de joi.

Şi germanii sunt speriaţi

Posibilitatea ca jucătorii de origine africană să se întoarcă în Europa cu Ebola a pus în alertă şi cluburile din cele mai importante campionate din Vest. Astfel, oficialii unor formaţii din Germania au anunţat deja că fotbaliştii în cauză vor fi supuşi unor controale suplimentare atunci când vor reveni de la echipele naţionale.

Ţările în care au jucat cei patru «români»

Niger - Capul Verde 1-3

Burkina Faso - Lesotho 2-0

Capul Verde - Zambia (se joacă azi)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net