Alianţă de milioane pentru titlu

Ultima actualizare:

Atât Porumboiu cât şi Niculae au investit cam 10 ani în fotbal, fără să se aleagă cu nimic. Titlurile din Liga I s-au dus ba la granzii din Bucureşti, ba la CFR-ul lui Paszkany, ba la echipe minuscule precum Unirea Urziceni sau Oţelul Galaţi. În postura de eterni perdanţi, Porumboiu şi Niculae s-au săturat de rolul de „păcălici" şi pun la cale împreună un proiect fabulos, de ordinul sutelor de milioane de euro. O alianţă între doi dintre oamenii cu cea mai mare potenţă financiară din România ar produce un adevărat şoc în fotbalul de la noi.

Posibilitatea ca Adrian Porumboiu şi Ioan Niculae să tragă la aceeaşi căruţă a apărut după ce FC Vaslui şi Astra au fost umilite în ultima etapă de codaşele Severin, respectiv Universitatea Cluj. „Cu astfel de jucători deghizaţi în fotbalişti, totul e deşertăciune. Cel mai mult mă nemulţumeşte nesimţirea lor. Nu accept să mimeze fotbalul", a tunat patronul moldovenilor în urma înfrângerii cu 0-2 contra severinenilor. După ce Porumboiu şi-a făcut praf jucătorii, a aruncat „bomba": „N-o să mă mai vedeţi prea mult timp la Vaslui. Echipa se poate descurca şi fără mine. Probabil că nu voi ieşi din fenomen şi probabil că ne vom reîntâlni tot în fotbal. Dar nu la Vaslui, poate în altă parte. Nu pot să spun altceva decât că vom vedea".

Unde va pleca Porumboiu? Răspunsul a venit de la un alt finanţator dezamăgit, Ioan Niculae, omul care a creat Astra. „Mi-a zis Porumboiu: «Hai să facem o singură echipă, să nu-şi mai bată ăştia joc de noi!» Chiar mi-a dat o idee bună. O să-l sun. Poate dacă ne unim, o să facem o treabă mai bună. Are dreptate şi el, nu se poate să bage bani de ani de zile într-o groapă şi să-şi bată unii joc de tine. Bunătatea a fost confundată cu prostia", a precizat Niculae la DolceSport, supărat şi el după ce Astra s-a împiedicat acasă (1-2) de o formaţie aflată în moarte clinică, Universitatea Cluj.

Aşadar, dacă vorbele lui Porumboiu şi Niculae vor fi concretizate, atunci s-ar crea o nouă forţă în Liga I, pe scheletul actualei Astra Giurgiu şi cu câteva transferuri de jucători de la Vaslui. Bineînţeles, obiectivul imediat nu va fi altul decât câştigarea titlului în sezonul următor. În noul proiect, bani vor exista la discreţie, averile cumulate ale celor doi patroni depăşind un miliard de euro.

Click! spune

Adrian Porumboiu are, conform Topului Forbes 2012, o avere de 160-170 de milioane de euro, fiind al treilea patron ca avere din Liga 1. Compania sa, Racova, lucrează 54.000 de hectare, are o fabrică de ulei, una de biodiesel, trei mori, nouă fabrici de pâine, două ferme de vaci, una de procesare a laptelui şi aproape 300 de magazine proprii.

Ioan Niculae este, conform Topului Forbes 2012, cel mai bogat om din România, cu o avere de 1 - 1,1 miliarde de euro, în creştere cu 100 de milioane de euro faţă de 2011. Compania sa, Interagro, lucrează aproximativ 55.000 de hectare arabile şi deţine ferme de vaci, o moară, o brutărie, două fabrici de ulei şi una de bioetanol.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net