Am devenit micii Europei!

Ultima actualizare:

    Răzvan Burleanu,  Anghel Iordănescu, Răzvan Raţ, Ciprian  Tătăruşanu şi Vlad  Chiricheş sunt  principalii vinovaţi  de ruşinea de la Euro
Răzvan Burleanu, Anghel Iordănescu, Răzvan Raţ, Ciprian Tătăruşanu şi Vlad Chiricheş sunt principalii vinovaţi de ruşinea de la Euro

Tricolorii au părăsit Campionatul European în cel mai urât mod cu putinţă. E ca şi cum am ieşit la un grătar pe o vreme frumoasă, dar ne-am intoxicat cu mici expiraţi.

Dacă nemţii îşi alintă fotbaliştii „cârnaţi” atunci când lucrurile merg prost, românii au acum toate motivele să-şi hulească „micii” autohtoni. Cum peştele de la cap se împute, eliminarea ruşinoasă a naţionalei de la Euro 2016 e în primul rând un eşec al celor care s-au ocupat de organizare şi de pregătire. Din păcate, nu sunt semne că dezastrul de duminică seara de la Lyon va aduce schimbări majore în fotbalul românesc. Cel puţin aşa au lăsat să se înţeleagă preşedintele Răzvan Burleanu şi selecţionerul Anghel Iordănescu. „Meritam calificarea”, „Vom face o analiză” şi „Continuăm reforma” sunt textele cu care şeful Federaţiei încearcă să ne adoarmă şi să ne vândă pielea ursului din pădure. Nici Anghel Iordănescu n-a înţeles nimic din prestaţia lamentabilă a tricolorilor săi, în special în meciurile cu Elveţia şi Albania. „Nu ne reproşăm nimic, important e că am ajuns aici” e o declaraţie care evidenţiază mentalitatea de pierzători cu care naţionala României s-a dus în Franţa. 

„Mici” fără sare şi piper au fost şi majoritatea jucătorilor lui Iordănescu, în frunte cu „marele” Vlad Chiricheş. Cel desemnat căpitan al naţionalei a demonstrat din nou că nu e pregătit deloc pentru acest rol. Sugestiv e felul în care fundaşul nostru s-a eschivat de la interviuri la finalul meciului cu Albania, exact ca un căpitan care îşi părăseşte vasul scufundat. Despre Tătăruşanu ce mai poate fi spus? Pe parcursul turneului, portarul Fiorentinei ne-a îngropat cu ieşirile sale când ne era lumea mai dragă.

«Tricolorii» s-au făcut de râs

„Am greşit şi eu, asta e valoarea noastră”, a spus Tătăruşanu. Dacă suntem atât de slabi, atunci de ce ne-am mai prezentat la Euro? O altă mare dezamăgire a fost Răzvan Raţ, care ar fi trebuit să fie unul dintre liderii echipei. Fundaşul de 35 de ani s-a prezentat însă într-o formă fizică precară, abia revenit după o operaţie, iar acest lucru s-a văzut. După o prestaţie decentă cu Franţa, Raţ s-a accidentat cu Elveţia, creându-i astfel lui Iordănescu mari probleme de lot înaintea confruntării decisive cu albanezii. Cam acesta e tabloul unei naţionale „mici”, fără prezent şi cu un viitor în ceaţă.

UEFA va amenda România

UEFA a deschis o procedură disciplinară care vizează Federaţia Română de Fotbal, după ce fanii au aprins torţe şi au aruncat cu obiecte la meciul pierdut cu 1-0 în faţa Albaniei la Euro 2016. Aceasta este a doua anchetă a forului european la adresa românilor. Mai mult ca sigur, FRF va fi amendată cu câteva zeci de mii de euro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net