Am rămas cu 8 români în cupele europene la fotbal

Ultima actualizare:

    Moruțan s-a calificat direct cu Galata în optimile Ligii EuropaFOTO: EPA
Moruțan s-a calificat direct cu Galata în optimile Ligii EuropaFOTO: EPA

Victoria echipei lui Dan Petrescu nu i-a ajutat decât pe danezii de la Randers, care deși învinși cu 1-0 în Olanda de Alkmaar, s-au calificat în barajul pentru optimile Conference League, lucru care nu ar fi fost posibil dacă cehii de la Jablonec s-ar fi impus la Cluj-Napoca. ”Dubla” lui Debeljuh și jocul bun prestat de echipa lui, l-a făcut pe tehnicianul formației să privească în urmă cu regret: ”Meci perfect, ne-am trezit puţin cam târziu. Merită şi băieţii o victorie, nu cred că meritam 4 puncte în această grupă, cel puţin 6 sau 7. Ştiţi şi voi cum a fost primul meci, venisem de câteva zile. Important e că am câştigat azi. Alibec a intrat bine, nu era uşor nici pentru el. Atitudinea a fost bună, chiar dacă a greşit câteva mingi. Vor fi trei meciuri în şapte zile, nu va fi uşor, băieţii nu sunt roboţi. Trebuie să aleg cea mai în formă echipă. Nu ştiu dacă Omrani va fi recuperat”, a spus Petrescu după meci la Pro X. Victoria cu Jablonec le-a adus în cont ceferiștilor suma de jumătate de milion de euro, bani care în această perioadă cu multe probleme financiare la nivelul clubului vin ca o adevărată gură de oxigen.

Chiar dacă ardelenii au fost eliminați, tot vom mai avea emoții pentru fotbaliștii români în competițiile continentale. După terminarea fazei grupelor, mai avem 4 sportivi rămași în cursă în Liga Europa și trei jucători plus un antrenor în Conference League. Astfel, Olimpiu Moruţan şi Alexandru Cicâldău s-au calificat direct în optimile primei competiții cu Galatasaray, care și-a câștigat grupa după egalul, 0-0, de la Roma, cu Lazio. Echipa la care e legitimat Radu Ștefan a terminat pe locul 2 și va juca în play-off-ul pentru optimi. Tot în baraj va evolua și Ianis Hagi cu scoțienii de la Glasgow Rangers, după ce au terminat pe locul secund în grupa A.

În Conference League continuă cursa PAOK Salonic, echipa antrenată de Răzvan Lucescu și la care este legitimat Alex Mitriță. Aceasta va juca în play-off-ul de calificare în optimile de finală. Tot acolo va fi prezent și Nicolae Stanciu și Slavia Praga, dar și portarul naționalei României, Florin Niță, care va evolua cu Sparta Praga în această competiție după ce a jucat în grupe în Liga Europa. Tragerea la sorți a meciurilor va avea loc săptămâna viitoare.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net