Anchetă în cazul morții lui Diego Maradona. "Sunt contradicții în declarația infirmierei"

Ultima actualizare:

    Diego Maradona a murit pe 25 noiembrie, la reședința sa din Tigrefoto: AFP
Diego Maradona a murit pe 25 noiembrie, la reședința sa din Tigrefoto: AFP

Justiţia argentiniană a deschis o anchetă, vineri, pentru a determina dacă a existat neglijenţă în cazul decesului lui Diego Maradona. Parchetul încercând să afle dacă fostul jucător a primit îngrijirile necesare.

"Ancheta a fost deschisă deoarece este vorba despre o persoană care a murit acasă şi nimeni nu a semnat un certificat de deces. Asta nu înseamnă că există suspiciuni de nereguli", a declarat pentru AFP o sursă judiciară.

Campionul mondial din 1986 a murit, miercuri, la 60 de ani, de "insuficienţă cardiacă acută, la un pacient cu cardiomiopatie dilatativă, insuficienţă cardiacă congestivă care a generat edem pulmonar acut". El a murit la locuinţa sa din localitatea Tigre, unde locuia din 11 noiembrie.

"Noi trebuie să determinăm dacă s-a făcut ce trebuia sau nu. Infirmiera (aflată în serviciu când Maradona a decedat) a făcut o declaraţie la procuror în ziua morţii lui Diego, apoi a modificat-o, apoi a mers la TV şi a spus că ceea ce a afirmat i s-a impus, deci sunt contradicţii în declaraţia sa", a declarat un membru al familiei lui Maradona sub protecţia anonimatului.

Parchetul aşteaptă rezultatele testelor toxiologice şi a cerut dosarul medical, dar şi înregistrările de la camerele de supraveghere din cartierul unde Maradona şi-a trăit ultimele zile.

Un infirmier, ultima persoană care l-a văzut în viață pe Maradona

Deja procurorii au început să audieze martorii. "Am putut stabili că un infirmier însărcinat cu îngrijirea lui a fost ultima persoană care l-a văzut în viaţă în jurul orei 06.30, la schimbarea de tură", se arată într-un comunicat al Parchetului. Acesta a afirmat că Maradona se odihnea şi a asigurat că "dormea şi respira normal".

Infirmiera care a preluat tura şi era prezentă în momentul decesului a precizat că l-a auzit pe Maradona "mişcându-se" aproape o oră mai târziu. Anterior, ea anunţase că l-a văzut dormind la ora 11.00 şi nu a vrut să-l deranjeze, preferând să-i aştepte pe psihiatra Agustina Cosachov şi psihologul Carlos Diaz.

Aceştia, vâzând că Maradona nu reacţionează când au încercat să-l trezească, au dat alerta. Un medic de cartier a încercat să-l reanimeze. Potrivit înregistrărilor telefonice dar şi a camerelor de securitate din cartier, prima ambulanţă a ajuns la ora 12.27, adică după zeci de minute.

De asemenea, se discută şi despre faptul că Maradona a ales să se recupereze la domiciliu, pentru a fi aproape de fiicele sale. După operaţia la creier, convalescenţa sa, conform medicului personal Dr Luque, mergea bine. Dar sănătatea lui era fragilă din cauza antecendentelor cardiace. El a avut şi un sevraj cauzat de consumlui de alcool, alcool pe care îl consuma în combinaţie cu numeroase medicamente.

"Clinica a recomandat să fie spitalizat în altă parte, dar familia a decis altceva. Fiicele sale au semnat autorizaţia de ieşire din spital', a declarat un membru al familiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net