Arbitrul final CM din 1990: ”Maradona mă înjura încă de la imnuri”

Ultima actualizare:

    Maradona a dus echipa Argentinei in finala Campionatului Mondial în două ediții consecutiveFoto: Guliver/ GettyImages
Maradona a dus echipa Argentinei in finala Campionatului Mondial în două ediții consecutiveFoto: Guliver/ GettyImages

Maradona a fost un jucător de geniu, dar caracterul lui a lăsat de multe ori de dorit. Arbitrul finalei Cupei Mondiale din 1990, pierdută de Argentina cu 1-0 în fața Germaniei, scoate la lumină un detaliu necunoscut.

”Trebuia să îl elimin pe Maradona încă dinainte de meci, pentru că a insultat în timpul intonării imnurilor. Dar am trecut cu vederea, trebuia să gestionez astfel situația”, și-a amintit fostul arbitru Edgardo Codesal comportamentul argentinianului. Iar asta nu a fost totul: ”când l-am eliminat pe Monzon, a venit și mi-a zis că sunt hoț și că FIFA l-a pus să am luat bani. L-am văzut pe Maradona făcând lucruri incredibile pe teren, demne de admirația și respectul meu. Cu mingea la picior, a fost fenomenal, cel mai bun. Dar din punct de vedere uman, e o persoană neplăcută, cel mai rău om pe care l-am întâlnit în viața mea", a spus fostul arbitru Edgardo Codesal, pentru ziaristul Uruguayan Tirando Paredes, conform celor de la ”The Sun”.

În acea finală din 1990, Germania a învins cu scorul de 1-0 Argentina, prin golul marcat din penalty, în minutul 85, de Andreas Brehme, la capătul unui meci în care sud-americanii au terminat în 9 jucători. De altfel, atunci, Maradona și-a exprimat supărarea imediat după partidă. ”Arbitrul a ruinat toată munca noastră. Ne-a dat un penalty imaginar și a vrut să aducă bucurie gazdelor, italienilor, care ne vroiau învinși după ce i-am eliminat în semifinale”, a declarat atunci decarul argentinian.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plase de umbrire solutia protejare   legume   foto alina mitran (3) jpeg
image
image
image
image
image
image
banner Ianis Hagi png
Argentina (EPA) jpg
Carlos Alcaraz (EPA) jpg
Echipa nationala a Spaniei, campioana EURO 2024 (EPA) jpg
tank 4484402 1280 jpg
Daniel Paraschiv (Sportpictures) jpg
Barbora Krejčíková (EPA) jpg
UTA Arad Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net