Aşa tată, aşa fiu! Moştenirea lăsată de portarul maghiar Kiraly


    Gabor Kiraly
Gabor Kiraly

Celebrul portar cu izmene Gabor Kiraly are un băiat de 13 ani care îi calcă pe urme, inclusiv la echipamentul de joc.

Ajuns la 41 de ani, maghiarul Kiraly a devenit celebru în special prin pantalonii de treningul de culoare gri pe care i-a purtat întreaga carieră. Culmea e că Gabor are un fiu, Matyas, care e tot portar şi care a adoptat aceeaşi ţinută nonconformistă.

L-am admirat pe Gabor Kiraly în meciurile României cu Ungaria, dar şi la ultimul turneu final continental, 2016, acolo unde vecinii noştri au ajuns în optimi. Dincolo de calităţile incontestabile de portar, Kiraly a fost un adevărat deschizător de drumuri în ceea ce priveşte echipamentul. Astfel, în loc de obişnuitele şorturi pe care le vedem la meciurile de fotbal, maghiarul a ales să evolueze în nişte pantaloni de trening gri, oferind privitorilor o imagine haioasă. „Sunt portar, nu model. E o chestiune de confort. Am încercat şi pantalonii scurţi, dar nu puteam să joc. Eficienţa e mai importantă decât felul în care te îmbraci”, a explicat Kiraly. Retras de la naţionala Ungariei după Euro 2016, Gabor continuă să evolueze la nivel înalt, el fiind titular la echipa din oraşul natal, Szombatheliy Haladas.


    Matyas Kiraly
Matyas Kiraly

La acelaşi club de primă divizie, dar la grupele de copii şi juniori, e legitimat un alt Kiraly, de numai 13 ani. Evident, e vorba chiar de fiul lui Gabor Kiraly, care a moştenit de la tatăl său pasiunea pentru postul de portar. Mai mult, tânărul Matyas a adoptat ca stil vestimentar tot nişte „izmene” gri, care se murdăresc peste tot în urma săriturilor din bară în bară.

cub bia khalifa fulgy png
oana zavoranu si sotul
horoscop 26 martie jpg
cub bia khalifa png
cub valentina pelinel png
cub ravan popescu png
cub daniel nuță png
narcisa suciu si Daria jpg
image
image
image
image
image
image
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg
Maria Boldor, Sportpictures jpg
Mike Tyson, Getty jpg
Handbal, Getty jpg
Rashford, Getty jpg