Astra s-a calificat după modelul Stelei: chinuială 90 de minute, dar îmbrăţişări la final. Urmează West Ham United!

Ultima actualizare:

    Golul lui Constantin Budescu, din tur, a fost singurul marcat în această dublă manşă, şi suficient pentru calificareFoto Click!
Golul lui Constantin Budescu, din tur, a fost singurul marcat în această dublă manşă, şi suficient pentru calificareFoto Click!

Oamenii lui Marius Șumudică n-au învățat nimic din emoțiile Stelei cu Trencin. Deși campioana a fost aproape de eliminare după o victorie cu 2-0 în prima manșă, Budescu și compania au crezut totuși că acel 1-0 obținut de ei la Iverness e suficient și puteau plăti prețul.

Astra a jucat execrabil în prima repriză din returul cu scoțienii. William de Amorim și colegii lui n-au tras nici un șut la poartă în primele 45 de minute, la finalul cărora se puteau declara norocoși că tabela arată 0-0. Acest lucru s-a datorat în primul rând portarului giurgiuvenilor, Silviu Lung junior, care a scos cu o paradă de campion mondial un șut trimis sub bară de un adversar. Furia lui Șumudică de la pauză a avut însă efect la reluare, Astra începând a doua parte mult mai bine. Românii au confiscat mingea, au mutat jocul în jumătatea lui Iverness și au mărit presiunea. În minutul 50 a venit și primul șut pe poartă al giurgiuvenilor, purtând marca jucătorului care a adus victoria în tur, Budescu. Tot el a mai ratat două ocazii mari, dar nici William de Amorim n-a fost mai prezent în joc, acesta părând mai degrabă cu gândul la Steaua. Scoțienii s-au sufocat și ei fizic în căldura de la Giurgiu și n-au mai apărut în careul lui Lung junior decât cu trei, patru faze fixe, centrate slab și rezolvate de români. Pe final, cu scoțienii căzuți, Astra n-a mai riscat și Lovin, intrat în locul lui Budescu, a dat semnalul că 0-0 trebuie să fie scorul final. Așa s-a încheiat, iar trupa lui Șumudică merge mai departe. O calificare lipsită de glorie, dar ce mai contează?

Marius Şumudică  nu a semnat încă  un nou contract cu Astra
Marius Şumudică nu a semnat încă un nou contract cu Astra

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nori de furtuna Targu Jiu   Foto Sever Weather Alert Gorj jpg
image
image
image
image
image
image
roberto baggio jpg
CM Qatar 2022 - sferturi: Anglia - Franța. FOTO EPA-EFE
David Popovici (EPA) jpg
Valentin Mihăilă (Sportpictures) jpg
Romania la meciul cu Ucraina de la EURO 2024 (Sportpictures) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
David Popovici jpg
Kai Flathmann, sustinator al nationalei din Germania, lovit cu mingea de un jucator (Instagram) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net