Atletico a cucerit titlul în Spania! Simeone: «O zi care va intra în istorie»

Ultima actualizare:

    Diego Simeone
Diego Simeone

Atletico Madrid a câştigat pentru a zecea oară campionatul Spaniei, după ce a remizat cu Barcelona chiar pe Camp Nou, 1-1. Catalanii i-au aplaudat la scenă deschisă pe cei de la Atletico.

"Cel mai bun lucru pe care îl puteam face la pauza meciului era să le transmit încredere jucătorilor. Am luptat cu mare ardoare şi cu multă umilinţă. Ştiam că putem să marcăm şi să punem în dificultate Barcelona. Aceasta este o zi care va intra în istoria clubului. Una dintre cele mai importante zile. Plecăm de la Barcelona campioni, suntem extrem de fericiţi, şi vrem să vedem Madridul colorat în alb şi roşu", a spus antrenorul Simeone.

Tehnicianul i-a felicitat pe jucătorii şi suporterii formaţiei FC Barcelona pentru comportamentul de la finalul întâlnirii: "FC Barcelona a demonstrat încă o dată că este unul dintre cele mai mari cluburi din lume. La finalul partidei au venit şi ne-au felicitat, iar spectatorii ne-au aplaudat. Acestea sunt cele mai frumoase lucruri pe care le poate oferi fotbalul. Astăzi am făcut istorie, dar sâmbăta viitoare urmează o altă partidă. Marea finală a Ligii Campionilor".

Acesta este primul titlu naţional din ultimii 18 ani pentru Atletico Madrid. Echipa madrilenă a mai câştigat campionatul Spaniei în sezoanele 1939-40, 1940-41, 1949-50, 1950-51, 1965-66, 1969-70, 1972-73, 1976-77 şi 1995-96.

Atletico Madrid are în acest an posibilitatea să câştige şi Liga Campionilor, urmând să dispute în data de 24 mai finala competiţiei, cu Real Madrid.

Diego Simeone, care a câştigat eventul ca jucător cu Atletico Madrid în 1996, a cucerit al patrulea trofeu de când se află pe banca tehnică a formaţiei spaniole, după Liga Europa, Supercupa Europei şi Cupa Spaniei.

image
image
image
image
image
image
GettyImages 1448835977 jpg
neymar plange jpg
gigi becali sportpictures jpg
Catalin Cirjan, Getty Images jpg
Lionel Messi, Getty jpg
carlos alacaraz getty jpg