Au luat gazonul acasă ca amintire înaintea demolării stadionului Steaua

Ultima actualizare:

    Cei prezenti au putut lua cutii cu buăți din gazonul stadionului SteauaFOTO: Sportpictures.eu
Cei prezenti au putut lua cutii cu buăți din gazonul stadionului SteauaFOTO: Sportpictures.eu

”Templul fotbalului românesc”, stadionul Steaua, a început drumul spre nemurire. Arena a intrat oficial în faza de demolare pentru a fi reconstruit în perspectiva organizării unor meciuri de la EURO-2020. Momentul intrării în acțiune a buldozerelor a fost precedat de o ceremonie organizată chiar pe gazon.

Foste mari glorii ale Stelei, precum Anghel Iordănescu, Marius Lăcătuș, Mirel Rădoi, Adrian Bumbescu, Ştefan Iovan, Gavrilă Balint, Miodrag Belodedici, Adrian Neaga sau George Ogăraru au rememorat momentele de aur petrecute în echipa ”roș-albastră” sau în tricoul naționalei, care pe această arenă a avut cele mai mari succese. Ei au primit la pelcare câte o amintire de neuitat: câte o bucată din brazda gazonului pe care au scris istorie.

Inaugurat în 1974, stadionul Steaua va fi demolat pentru a lăsa loc unei noi arene, moderne. Aceasta va fi gata în primăvara anului 2020, pentru a putea găzdui antrenamentele echipelor care vor participa la meciurile de la București din cadrul turneului final ale Campionatului European. Conform comandantului CSA Steaua, Cristian Petrea, noul stadion va avea o capacitate de aproximativ 30.000 de locuri și va costa 60 de milioane de euro.

”Cred că suporterii ştiu foarte bine ce înseamnă pentru mine stadionul Steaua. Este stadionul unde am reuşit ca jucător să obţin cele mai mari performanţe şi este locul unde îmi continui activitatea ca antrenor al echipei Steaua. Este stadionul care îmi va rămâne veşnic în amintire. Îmi doresc din tot sufletul ca odată terminat acest stadion să fiu din nou aici alături de echipa care sper că va ajunge în cel mai scurt timp acolo unde îi este locul”, a declarat Marius Lăcătuş.

Ieri au început lucrările în partea exterioară a arenei. Demolarea propriu-zisă va începe săptămâna viitoare, așa că fanii care doresc să calce pentru ultima dată pe vechiul stadion o vor putea face sâmbătă, între orele 10.00 şi 16.00, când acesta va fi deschis publicului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net