Avem 3 «stâlpi», ne mai trebuie 8


  Tătăruşanu este portarul titular de la FiorentinaFoto: Guliver/ GettyImages
Tătăruşanu este portarul titular de la FiorentinaFoto: Guliver/ GettyImages

Pentru a putea spera în continuare la Campionatul Mondial, naţionala lui Daum are nevoie de 11 jucători în formă maximă. Din păcate, la începutul lui 2017, doar trei tricolori se află în stare de graţie.

La 26 martie, România primeşte vizita Danemarcei, orice alt rezultat în afara victoriei urmând să ne scoată definitiv din cursa pentru CM 2018. Cum Liga I e încă în pauza de iarnă, selecţionerul Christoph Daum stă cu ochii în special pe campionatele de afară care nu şi-au întrerupt activitatea. Veştile bune sunt însă puţine şi nu ne oferă garanţia unui succes contra danezilor. Practic, doar Ciprian Tătăruşanu, Nicuşor Stanciu şi Florin Andone corespund criteriilor de valoare impuse de o calificare la un Campionat Mondial.

La Fiorentina, „Tătă” e titular indiscutabil şi a ajuns la o maturitate care îl recomandă chiar pentru o echipă mai bună. La formaţia „viola”, Tătăruşanu are evoluţii constant bune, lipsite de erorile copilăreşti pe care le mai avea în perioada Steaua.


  Florin Andone este cel mai în formă atacant din campionatul Spaniei
Florin Andone este cel mai în formă atacant din campionatul Spaniei

Trecând din Italia în Spania, atacantul Florin Andone o ţine de unul singur în spate pe Deportivo La Coruna, iar acest lucru spune multe. Declarat jucătorul lunii decembrie în La Liga, peste Messi sau Ronaldo, Andone a început la fel de bine anul 2017, semn că nu vrea să se oprească aici. Dacă o va ţine tot aşa, atunci vârful de 23 de ani se va muta în vară la un club cu pretenţii mai mari decât evitarea retrogradării, aşa cum e „Super-Depor”.


  Stanciu a început anul cu dreptul şi a regăsit drumul sper golFoto: Guliver/ GettyImages
Stanciu a început anul cu dreptul şi a regăsit drumul sper golFoto: Guliver/ GettyImages

A treia şi ultima bilă albă din lotul lui Daum e Nicuşor Stanciu. Mijlocaşul echipei belgiene Anderlecht a dat duminică un gol fabulos, cu o „bijuterie” de care puţini fotbalişti din lume ar fi capabili. Fostul stelist a făcut o cursă superbă, de peste 50 de metri, încheiată cu un dribling fin şi un şut impecabil. „Execuţie de clasă. Românul a dovedit că-şi merită banii”, a scris presa belgiană despre Stanciu, cumpărat vara trecută de la Steaua cu aproape 10 milioane de euro.

Ceilalţi titulari n-au locurile asigurate


  Chiricheş a pierdut banderola de căpitan
Chiricheş a pierdut banderola de căpitan

În afara celor trei menţionaţi mai sus (Tătăruşanu, Stanciu şi Andone), ceilalţi tricolori cu pretenţii la titularizare n-au garanţia unui loc în primul 11 contra Danemarcei. Astfel, pe linia de fund, Benzar n-are încă meciuri în picioare, Chiricheş e mai mult accidentat, „arabul” Grigore e într-o vizibilă scădere de formă, iar Latovlevici e inconstant. Apoi, la mijloc, Răzvan Marin trebuie să se impună mai întâi la noua sa echipă, Standard Liege, în timp ce veteranul Hoban simte în spate răsuflarea altor „închizători” mai tineri. În ofensivă, Alex Chipciu se bate pentru un loc de titular cu prietenul său Adi Popa, iar Bogdan Stancu e aşteptat să confirme la Bursaspor aşa cum a făcut-o la Genclerbirligi.

FotoJet (11) jpg
mihai voropchievici 1 jpeg
foto1 jpg
Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (4) jpg
FotoJet (10) jpg
Alina jpeg
image
image
image
image
image
image
Hagi, Getty jpg
SITE Rapid (Sportpictures) jpg
Cupa Davis, Facebook jpg
Dan Petrescu, Sportpictures jpg
CR7 jpg
Simona Halep, Getty jpg