Avem arbitru de elită după 20 de ani


    Ovidiu Haţegan arbitrează de 20 de ani
Ovidiu Haţegan arbitrează de 20 de ani

România are destul de rar echipe de fotbal la cel mai înalt nivel, dar va avea un arbitru. Culmea, într-o perioadă în care prestaţiile oamenilor cu ecuson din Liga I sunt în continuare modeste, Ovidiu Haţegan a realizat imposibilul.

Centralul arădean în vârstă de 35 de ani a primit marţi (21 iulie) un email şocant de la Pierluigi Collina, şeful arbitrilor UEFA, care îl anunţa oficial că a fost promovat în categoria Elite Group. Ovidiu Haţegan a rămas mască la vederea anunţului, dar trebuie să-şi revină repede. Românul, monitorizat în ultimii ani de Vitor Melo Pereira, are şanse mari să fie prezent la Campionatul European din Franţa, de anul viitor, acolo unde şi naţionala noastră e pe cale să se califice.

”Este un lucru extraordinar. Aşteptările vor fi mult mai mari, iar prestaţiile mele vor fi atent analizate. Am început deja al 20-lea sezon ca arbitru şi am ajuns la cel mai înalt nivel. Doar din acestă catorie sunt desemnaţi arbitrii pentru turneele finale mondiale şi europene. Am avut o mică speranţă, dar a fost o mare surpriză pentru că nu mă aşteptam să se facă acum modificări în corpul arbitrilor”, a declarat Haţegan după aflarea veştii. Ultimul român care a mai ajuns la acest nivel în arbitrajul european a fost Ion Crăciunescu, în urmă cu 20 de ani.

Al treilea arbitru român la un turneu final?

Performana lui Ovidiu Haţegan este de felicitat, dar poate deveni una istorică în cazul în care UEFA chiar îl va alege să fluiere la Euro 2016. În acest caz, arădeanul de 35 de ani ar deveni doar al treilea arbitru român care reuşeşte să ajungă la un turneu final, după Ioan Igna şi Nicolae Rainea. Primul a fluierat la Mondialul din Mexic, 1986 şi la European vest-german, din 1988. În schimb, Rainea a fost prezent la Mondialele din 1974, 1978 şi 1982, dar şi la Euro 1980.

E un familist convins şi a terminat medicina

Ovidiu Haţegan a adus la cunoştinţa fanilor promovarea sa în Elite Group prin intermediul contului de Facebook al soţiei sale, Nicoleta. Arbitrul român e căsătorit cu aceasta de şase ani şi împreună au un copil în vârstă de patru ani. Profesional, Haţegan a aboslvit Facultatea de Medicină din cadrul Universitatăţii de Vest “Vasile Goldiş”, dar nu lucrează într-un spital, ci predă anatomia, în limba engleză. Arbitrul nostru de elită e şi doctor în medicină.

cub gabriela marin denise pilafai png
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
mariana moculescu jpg
1 horoscop luna noua in berbec jpg jpeg
cub theo rose anghel damian png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
cub razvan ciobanu png
Screenshot 2022 11 29 at 21 10 20 png
Mercenari Wagner FOTO Telegram png
2 ingrijire ten iarna piele jpg jpeg
image
image
image
image
Emma Raducanu, EPA jpg
cub suportere png
cub Anett Kontaveit png
fotbal tenis lat jpg
Niclas Füllkrug jpg
ronaldo bucurie jpg