Avem program de 5 stele în grupa pentru Euro 2020

Ultima actualizare:

    Tricolorii au motive să fie optimişti în cursa spre Euro 2020
Tricolorii au motive să fie optimişti în cursa spre Euro 2020

Ordinea de disputare a meciurilor din preliminariile Euro 2020 ajută naţionala României.

Grupa cu Spania, Suedia, Norvegia, Feroe şi Malta nu e una uşoară pentru tricolori, dar nici una imposibil de depăşit. În favoarea naţionalei lui Cosmin Contra stă şi calendarul celor celor 10 etape din drumul spre turneul final.

Considerând Spania marea favorită a grupei, bătălia în trei între Suedia, Norvegia şi România se anunţă una extrem de echilibrată. Cel mai probabil, al doilea loc  calificant la Euro se va decide la ,,mustaţă”, iar programul de desfăşurare al meciurilor capătă un rol esenţial. Analizând ţintarul din 2019, avem cel puţin cinci motive să credem că România a fost avantajată.

*Avem trei deplasări în primele patru meciuri. În martie şi în iunie vom evolua în Suedia, în Norvegia şi în Malta, astfel că presiunea nu va fi pe noi, ci pe umerii principalilor noştri adversari. Chiar dacă vom pierde puncte, acestea nu vor avea caracter decisiv, aşa cum ar fi fost dacă jucam acasă contra rivalelor şi nu câştigam.

*Meciurile cu Spania, aranjate perfect. Vom prinde Spania pe teren propriu cum nu se poate mai bine, în startul sezonului 2019-2020, atunci când internaţionalii iberici nu sunt la turaţie maximă. De asemenea, returul din Spania e în ultima rundă, astfel că vom putea profita de o eventuală relaxare a ,,Furiei roşii” în cazul în care echipa lui Luis Enrique va fi deja calificată. În schimb, atât norvegienii cât şi suedezii se deplasează în Spania în prima jumătate a preliminariilor.

*Forţăm calificarea acasă, cu Norvegia şi Suedia. În toamna anului viitor, cele două naţionale nordice vor veni pe rând în România, în antepenultima, respectiv penultima etapă. Cu ajutorul publicului, avem şanse mai mari să obţinem rezultatele de care vom avea nevoie în vederea calificării.

*Singura ,,dublă” infernală, la final. În primele patru serii de meciuri, România va evolua de fiecare dată cu Feroe sau cu Malta, programare care îl va ajuta pe Cosmin Contra în dozarea forţelor şi stabilirea echipelor de start. Excepţia e ultima ,,dublă” (acasă cu Suedia, deplasare în Spania), însă importanţa acestor meciuri din luna noiembrie se poate reduce pe parcursul preliminariilor. Comparativ, suedezii şi norvegienii vor începe campania, în luna martie, cu ,,duble” de foc, inclusiv cu un meci direct. Mai mult, norvegienii vor mai avea o altă serie infernală, în octombrie, acasă cu Spania şi deplasare în România.

*Un ,,blat” nordic e imposibil. Au fost situaţii, în trecut, când prietenia nordică a funcţionat în ultimele etape ale preliminariilor sau ale turneelor finale. Cel mai bun exemplu e cel de la Euro 2004, când Suedia şi Danemarca au remizat prieteneşte pentru a scoate Italia din calcule. Ei bine, un aranjament în grupa noastră între Norvegia şi Suedia e practic imposibil, confruntările directe între urmaşii ,,vikingilor” fiind programate în etapa a 2-a, respectiv a 6-a, atunci când lupta pentru calificare va fi în toi.

Programul Grupei F

23 martie: Malta – Feroe, Suedia – România, Spania – Norvegia26 martie: Malta – Spania, Norvegia – Suedia, România – Feroe7 iunie: Feroe – Spania, Norvegia – România, Suedia – Malta10 iunie: Feroe – Norvegia, Malta – România, Spania – Suedia5 septembrie: Feroe – Suedia, Norvegia – Malta, România – Spania8 septembrie: Spania – Feroe, România – Malta, Suedia – Norvegia12 octombrie: Feroe – România, Malta – Suedia, Norvegia – Spania15 octombrie: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania15 noiembrie: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta18 noiembrie: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe

*Se califică la Euro 2020 doar primele două clasate.

Câştigând grupele din care au făcut parte în Liga Naţiunilor, suedezii şi norvegienii şi-au asigurat ,,colacul de salvare” oferit de play-off-urile din martie 2020. Astfel, dacă lucrurile nu vor merge aşa cum trebuie pentru ele în preliminarii, atunci cele două naţionale nordice vor evolua cu gândul că nu e totul pierdut, lucru care poate ajuta din nou România.

Calculele pentru ca România să se califice în play-off-ul Ligii Naţiunilor (dacă tricolorii ratează calificarea din preliminarii) depind de ceea ce se va întâmpla în celelalte 10 grupe. Mai exact, dacă cel puţin una dintre echipele clasate sub noi în Liga Naţiunilor se califică la Euro din preliminarii, atunci România spune adio play-off-ului. În aceste condiţii, vom sta în principal cu ochii pe Muntenegru (grupă cu Anglia, Cehia şi Bulgaria), pe Slovenia (grupă cu Polonia, Austria şi Israel) şi pe Grecia (grupă cu Italia, Bosnia şi Finlanda), sperând că nu vor reuşi clasarea pe una dintre primele două poziţii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Achraf Hakimi (EPA) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Gabriela Ruse (EPA) jpg
pep guardiola facebook jpeg
Dan Sucu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Gabriela Ruse (EPA) jpg
Jaqueline Cristian (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net