BGS a rupt contractul cu FRF! Bodyguarzii au bătut oameni nevinovaţi la meciul cu Ungaria!

Ultima actualizare:

    Bodyguarzii au făcut victime
Bodyguarzii au făcut victime

Firma de pază care a asigurat ordinea la România - Ungaria, BGS, a trimis un comunicat de presă prin care anunţă rezilierea înţelegerii cu FRF. Agenţii de pază au lovit fără milă persoane fără apărare, iar şefii companiei au anunţat că aceştia vor fi sancţionaţi.

"Luând în considerare lacunele legislative, presiunea mediatică şi reacţia Federaţiei Române de Fotbal, în urma incidentelor petrecute la meciul de fotbal Romania-Ungaria, societatea noastră a ales să rezilieze unilateral contractul de prestări servicii încheiat cu FRF începând cu data de 27.10.2014. Am luat această decizie, convinşi fiind că am făcut tot posibilul să respectăm legea şi să menţinem în cadrul meciurilor, climatul de linişte şi ordine pentru zecile de mii de suporteri nu pentru o mână de huligani", sună comunicatul. Cei de la pază susţin că evenimentele neplăcute au fost iscate de grupuri de suporteri ai echipelor Steaua, Dinamo, Petrolul cât şi de la "Honor et Patria", care încurajează naţionala.

"Galeria Dinamo Sud a atacat galeria maghiară, membrii galeriei Stelei s-au bătut între ei, galeria echipei Petrolul a lovit câţiva agenţi de securitate, iar cei de la «Honor et Patria» au aruncat la propiu doi agenţi de securitate BGS peste balustradele de protecţie. De asemenea, numeroşi membri ai acestor grupări au introdus pe stadion materiale pirotehnice (petarde/torţe) pe care le-au folosit pe durata întregului meci aruncându-le către agenţii de ordine, pe teren şi dintr-o zonă în alta a peluzelor", se mai arată în comunicat.

BGS a precizat că materialele pirotehnice introduse de spectatori în tribune sunt de mici dimensiuni şi ascunse în lenjeria intimă, legea interzicându-le agenţilor un control corporal atât de amănunţit: "Aceste materiale sunt de mici dimensiuni, iar din informaţiile pe care le-am primit ulterior meciului am aflat că au fost introduse pe stadion ascuse în lenjeria intima, legea nepermiţându-ne percheziţia corporală amănunţită ci doar un control sumar. Aceste grupări au vandalizat mobilierul stadionului (scaune) folosind bucăţile rupte pe post de proiectile îndreptate de asemenea către agenţii de ordine şi jandarmi. Unele dintre proiectile au făcut victime, rănind atât membri ai forţelor de ordine cât şi spectatori".

BGS a explicat că în baza Legii 10/2012, a contractului şi a planului de pază este îndreptăţită implicarea agenţilor BGS în păstrarea sau restabilirea ordinii şi siguranţei în tribune.

Societatea de pază consideră că inicidentele dintre suporteri şi forţele de ordine pornesc întotdeauna din zona peluzelor, cauzate de aceleaşi grupuri de suporteri care se autointitulează ultras: "Cum este posibil ca în restul stadionului să fie păstrată ordinea şi să nu existe niciun fel de incidente? De ce întotdeauna huliganii ajung să fie victimizaţi, chiar şi în contextul în care încalcă legea în mod flagrant şi repetat, provocând daune materiale, fizice, sportive şi morale întregii Românii. Ia cineva în considerare reacţia zecilor de mii de spectatori care cer evacuarea şi stoparea huliganilor."

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, susţine, într-un comunicat postat pe site-ul federaţiei, că regretă incidentele dintre forţele de ordine şi suporteri de la meciul România - Ungaria, scor 1-1, din preliminariile Euro-2016, acuzând firma de pază de la Arena Naţională de abuzuri la adresa fanilor.

În timpul partidei, fanii unguri au încercat să se bată cu suporterii români, iar jandarmii şi angajaţii BGS au intervenit pentru a calma spiritele, angajaţii firmei de pază lovind mai multe persoane, printre care femei şi copii.

Conform Jandarmeriei şi SMURD, aproximativ 30 de suporteri români au fost duşi la secţiile de poliţie, pentru cinci fani s-a dispus sancţiunea de a merge la stadion un an, iar 46 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net