”Blestemul” Craiovei Maxima: își pierde cei mai buni jucători


    Echipa de fotbal Universitatea Craiova fost prima care s-a calificat într-o semifinală de cupă europeană la fotbal (1982 -1983)  şi prima echipă din România calificată în sferturile de finală ale Cupei Campionilor EuropeniFOTO: adevarul.ro
Echipa de fotbal Universitatea Craiova fost prima care s-a calificat într-o semifinală de cupă europeană la fotbal (1982 -1983) şi prima echipă din România calificată în sferturile de finală ale Cupei Campionilor EuropeniFOTO: adevarul.ro

Echipa de fotbal Universitatea Craiova este una dintre cele mai iubite din țară. A avut jucători de legendă și rezultate pe măsură. Ilie Balaci este considerat cel mai mare jucător de la Craiova Maxima. Din păcate, ne-au părăsit, rând pe rând, mari jucători din Bănie.

Echipa de fotbal Universitatea Craiova fost prima care s-a calificat într-o semifinală de cupă europeană la fotbal (1982 -1983)  şi prima echipă din România calificată în sferturile de finală ale Cupei Campionilor Europeni.

La 35 de ani de la marea performanţă a Craiovei Maxima, echipa fermecată a oltenilor a mai pierdut o legendă.

La 62 de ani, Ilie Balaci, aparent sănătos, a căzut din picioare şi nu s-a mai ridicat. ”Nu ştiu ce Dumnezeu se întâmplă cu generaţia noastră, ne prăpădim prea repede. Mi-e şi greu să mai vorbesc“, a declarat pentru „Gazeta Sporturilor“, Nicolae Ungureanu, fost coleg de echipă cu Ilie Balaci. 

Din păcate, mulţi dintre componenţii acestei echipe au avut un sfârşit prematur.

  • Primul care s-a stins a fost chiar antrenorul oltenilor, Constantin Oţet. La 19 februarie 1999, acesta a decedat la 59 de ani, după o boală cruntă.
  • Un alt antrenor al Craiovei Maxima, Ion Oblemenco, a decedat şi el la 50 de ani. Tragedia s-a întâmplat la 1 septembrie 1996, în Maroc. Oblemenco a suferit un infarct chiar pe bancă, în ultimele minute ale unui meci disputat de echipa sa, Hassania Agadir.
  • La 14 octombrie 2003, oltenii au fost loviţi de o altă veste groaznică: Zoli Crişan a murit la 48 de ani, răpus de cancer.
  • Craiovenii l-au pierdut, în mod îngrozitor, pe căpitanul Costică Ştefănescu. La 20 august 2013, fostul internaţional s-a aruncat de la balconul Spitalului Militar. Ştefănescu, diagnosticat cu cancer la plămâni, ajunsese într-o stare fizică precară şi, de aceea, şi-a pus capăt zilelor la 62 de ani. 
  • La 2 aprilie 2014, i-a venit rândul lui Corneliu Stroe, preşedintele sub comanda căruia Craiova Maxima a obţinut cele mai bune rezultate din istoria ei, să treacă în nefiinţă la 70 de ani.
  • Nicolae Tilihoi a murit anul acesta, în luna martie, la 61 de ani, după o luptă cu o boală grea.
FotoJet (1) jpg
culori brazi 2022
infidelitate 0 jpeg
Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
FotoJet (1) jpg
filme de craciun
foto1 ElenaB jpg
concediul de odihnă
Multe localități din Siberia nu au căldură FOTO SHUTTERSTOCK
iulian juncanaru, stomatolog mort FOTO Faceb jpg
image
image
image
image
paredes tatuaj piept jpg
nico si inaki williams jpg
Emma Raducanu, EPA jpg
kiss FM jpeg
cub suportere png
cub Anett Kontaveit png