Budescu salvează liderul Astra de la faliment

Ultima actualizare:

    Budescu e cel mai  valoros jucător din  campionatul intern Foto: sportpictures.eu
Budescu e cel mai valoros jucător din campionatul intern Foto: sportpictures.eu

Giurgiuvenii sunt fruntaşi în Liga I, dar „repetenţi” financiar. Fotbaliştii sunt neplătiţi cu lunile şi angajaţii clubului au intrat în grevă. Însă, de Sărbători, şi-ar putea primi restanţele cu ajutorul lui Budescu, cei de la Al Ahli Doha fiind dispuşi să achite imediat cel puţin 550.000 de euro pentru a-l achiziţiona pe atacant.

„Nu ne batem la campionat, nu avem forţa să luăm titlul. Suntem ca o lumânare care încă mai pâlpâie şi până la urmă se stinge. Jucătorii mi-au spus că vor să plece şi ce să le zic? De patru luni s-au plictisit de ceea ce le spun!”, a explicat pe scurt Şumudică situaţia de la Astra. 

Deşi giurgiuvenii sunt lideri autoritari în Liga I, condiţiile de la echipă sunt dezastruoase: jucătorii nu au încasat leafa de patru luni, nu primesc mâncare în cantonament, nu au echipament de iarnă, se antrenează pe un teren degradat şi inclusiv deplasările foarte lungi le fac cu autocarul, cursa cu avionul fiind un lux. Echipa a ajuns să decadă din luna aprilie, de când patronul Ioan Niculae a fost arestat, iar acum s-a ajuns ca vistieria să fie goală. 

Românul va primi 700.000 de euro pe an

Vedete ca Alibec, Enache, Amorim sau Găman sunt pe picior de plecare, dar până în acest moment, Constantin Budescu e singurul care a primit o ofertă concretă. Reprezentanţii celor de la Al Ahli Doha au discutat cu „astralii”, s-au stabilit detaliile, însă nu se ştie exact cum se va achita suma de transfer, toată o dată, cum vor românii, sau în mai multe tranşe, aşa cum au propus arabii. Cert e că Budescu şi-a dat acordul, mai ales că remuneraţia sa va fi de 700.000 de euro în primul an de contract, din totalul celor trei, iar în fiecare sezon va avea o creştere de câte o sută de mii. Oricum, românii sunt nerăbdători să-l dea pe Budescu, fiindcă aşa vor încasa repede nişte bani, ce vor fi împărţiţi către jucători, staff tehnic şi restul angajaţilor. Ca un semn al disperării giurgiuvenilor e şi suma de transfer, 1,1 milioane de euro, în condiţiile în care atacantul de 26 de ani e evaluat la 2,5 milioane de euro. „Singura metodă ca noi să mergem mai departe este să vindem jucători. E tragic, mă doare, fiindcă am muncit...”, a comentat antrenorul Marius Şumudică.

Nu riscă să piardă naţionala

Constantin Budescu nu ar trebui să-şi facă probleme în privinţa prezenţei sale în lotul „tricolorilor” pentru EURO 2016. Deşi va juca în Qatar, în ultimul timp sunt exemple destule de fotbalişti care au ales campionate exotice şi au rămas în atenţia selecţionerului. Lucian Sânmărtean (Al Ittihad, Arabia Saudită) şi Dragoş Grigore (Al Sailiya, Qatar) sunt oameni care îmbină cu succes cariera de la club cu cea din postura de “tricolor”, iar Pintilii şi Keşeru, pe când jucau la Al Hilal (Arabia Saudită), respectiv Al Gharafa (Qatar), erau şi ei jucători de bază.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
Romania la ceremonia Jocurilor Olimpice (EPA) jpg
delegatia romaniei ceremonia deschidere jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Nadia Comaneci (Sportpictures) jpg
Radu Dragusin (Facebook) jpg
Corvinul Rijeka (Sportpictures) jpg
David Popovici (EPA) jpg
delegatie romania jocuri olimpice jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net