Camerun a câştigat Cupa Africii! Fai şi Ngadeu, trecuţi prin Liga 1, titulari


    "Leii" au ajuns la 5 trofee, iar "faraonii" au rămas recordmeni, cu 7Foto: AFP
"Leii" au ajuns la 5 trofee, iar "faraonii" au rămas recordmeni, cu 7Foto: AFP

Cupa Africii e tot timpul o competiţie vitregită din cauza faptului că se desfăşoară într-o perioadă când toate campionatele tari din Europa sunt în acţiune.

Asta face ca nu toţi jucătorii mari să accepte convocările selecţionerilor de pe continentul negru, însă turneul final din acest an, găzduit de Gabon, a avut farmec. În finala disputată aseară pe Stade d'Angondjé, din Libreville, s-au întâlnit Camerun şi Egipt. "Faraonii" au deschis scorul în minutul 22 prin Elneny, jucătorul lui Arsenal, din pasa lui Salah, mijlocaşul Romei. "Leii" au ripostat însă în a doua repriză şi au câştigat. Cu fostul dinamovist, Fai, şi fostul botoşănean, Ngadeu, titulari, Camerun a egalat în minutul 60 prin fundaşul lui Lyon, Nicolas Nkoulou, iar în minutul 89, când toată lumea se pregătea de prelungiri, Vincent Aboubakar, vârful lui Porto împrumutat la Beşiktaş, a dat lovitura de graţie.

Pentru Camerun a fost al cincilea titlu continental din istorie, fapt care o face să urce pe locul doi la trofee deţinute. Recordmenă rămâne Egipt, care are şapte Cupe ale Africii în vitrină, chiar dacă aseară l-a ratat pe al optulea.

Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
FotoJet (4) jpg
foto1 jpg
front 2 (captura video) jpg
Alina jpeg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
alexandra dinub jpg
image
image
image
image
image
image
Hagi, Getty jpg
SITE Rapid (Sportpictures) jpg
Cupa Davis, Facebook jpg
Dan Petrescu, Sportpictures jpg
CR7 jpg
Simona Halep, Getty jpg