Caz de COVID-19 la naționala de fotbal U21. Un membru al staff-ului medical a fost testat pozitiv cu coronavirus

Ultima actualizare:

    Lotul și staff-ul echipei U21 a României a fost testat înaintea plecării în Spania
Lotul și staff-ul echipei U21 a României a fost testat înaintea plecării în Spania

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunţat, luni seară, că un membru al staff-ului medical al echipei under 21 a României a fost testat pozitiv cu coronavirus în cantonamentul de la Buftea. Persoana respectivă este vaccinată, nu are simptomatologie şi a fost negativă în ultimele 10 zile la două testări RT-PCR şi una cu test antigen.

În comunicatul postat pe site-ul oficial se menționează: “Deşi cu rezultate negative la toate testările efectuate anterior intrării în cantonament, un membru al staff-ului medical, kinetoterapeut, a fost depistat pozitiv la testarea COVID RT-PCR efectuată azi dimineaţă şi a părăsit cantonamentul în această seară”.S-a menționat, totodată, că toate aceste teste, precum şi cel de azi, au fost efectuate conform procedurii interne, nefiind solicitate pentru deplasarea în Spania. De asemenea, s-a subliniat că toţi ceilalţi jucătorii şi membri ai staff-ului au avut rezultat negativ în urma testării efectuate luni dimineaţă.Echipa sub 21 de ani a României pregăteşte participarea la Euro 2023, competiţia U21 pe care țara noastră o va găzdui alături de Georgia. Ea va disputa două meciuri de verificare în cantonamentul de la Marbellla (Spania), cu Suedia U20, joi, 7 octombrie, și cu Mexic U21, sâmbătă, 9 octombrie. Ambele meciuri sunt programate la ora 21.00.Mini-stagiul de pregătire se va desfăşura în perioada 5 – 10 octombrie. Cele două meciuri şi antrenamentele se vor desfăşura în baza sportivă Marbella Football Center.

Luni seara, tricolorii au efectuat ultima ședință de pregătire înainte de plecarea în Spania. ”Deși a fost al doilea antrenament al zile, selecționerul Florin Bratu nu i-a menajat pe jucători. La final însă i-a felicitat pentru modul în care s-au prezentat. Delegația U21 va ajunge în Spania la 11:30, ora României, iar în această seară are programat primul antrenament pe tărâm iberic, la Marbella Football Center, acolo unde se vor și disputa jocurile cu Suedia U20 și Mexic U21”, se menționează pe site-ul frf.ro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net