Ce avere lasă în urmă Maradona. Ce a mai rămas din milioanele de dolari câștigate din fotbal

Ultima actualizare:

    Maradona a stabilit mai multe recorduri ca jucător, dar lasă în urmă o avere de numai 100.000 de dolarifoto: EPA
Maradona a stabilit mai multe recorduri ca jucător, dar lasă în urmă o avere de numai 100.000 de dolarifoto: EPA

Maradona a murit la vârsta de 60 de ani, iar moștenirea lăsată fotbalului de acest jucător uriaș este inestimabilă. Ca jucător, Maradona a stabilit mai multe recorduri pe piața transferurilor, însă averea lui s-a evaporat după numeroasele probleme cu drogurile și cu fiscul italian.

Provenit dintr-o familie foarte săracă, geniul argentinian al fotbalului a fost cândva cel care şi-a susţinut financiar rudele. Practic, Maradona a început să-și ajute rudele încă de la 15 ani, când a semnat primul lui contract cu echipa Argentinos Juniors. Iar lucrurile au rămas așa până la sfârșitul vieții.

În 1990, într-un intervu pentru Sports Illustrated, fostul fotbalist a arătat o factură de telefon din care se vedea că Maradona cheltuia cel puțin 15.000 de dolari pe lună ca să vorbească cu părinții și cu frații săi, în Argentina.

Citește și:

Maradona, fotbalist de geniu cu o viață personală de coșmar: divorț, copil din flori, acuzații de violență

Maradona a stabilit mai multe recorduri pe piața transferurilor ca jucător

În 1981, Boca Juniors l-a preluat pe Maradona pentru 4 milioane de dolari - pentru ca după doar un an, FC Barcelona să-l transfere cu suma record pentru acele timpuri de 7,6 milioane de dolari. 

În 1984, clubul Napoli avea să stabilească un nou record mondial cu transferul lui Maradona pentru 10,5 milioane de dolari. Lucrurile au început să intre pe o pantă descendentă pentru el după Cupa Mondială din 1990, când a fost eliminat în urma testului pozitiv la cocaină. Un an mai târziu, când juca la Napoli, a stârnit un nou scandal, fiind din nou găsit pozitiv la acelaşi drog.

Peste toate, autorităţile italiene l-au acuzat de evaziune fiscală, imputându-i o datorie de 37 de milioane de euro. Aşa se face că averea estimată în acest an a lui Maradona este de doar 100.000 de dolari.

Citește mai multe despre averea lui Maradona pe Okmagazine.ro

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net