Ce distincție pentru Duckadam! Este ”cetățean de onoare” al Bucureștiului

Ultima actualizare:

    Helmuth Duckadam
Helmuth Duckadam

Fostul portar al Stelei Helmuth Duckadam, supranumit „eroul de la Sevilla” după ce în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986 a apărat toate cele patru lovituri de departajare consecutive, intrând, astfel, în Cartea Recordurilor, a primit titlul de cetăţean de onoare al Capitalei.

Helmuth Duckadam a făcut primii paşi în fotbal în comuna natală, la echipa Semlacana, în 1974, debutând apoi ca portar la Constructorul Arad, în Divizia C trei ani mai târziu. În 1982 ajunge la Steaua Bucureşti, unde se impune treptat ca titular.

În acelaşi sezon în care reuşeşte performanţa de pe stadionul Sanchez Pizjuan din Sevilla, cariera de fotbalist a lui Duckadam este întreruptă din cauza unui anevrism care a impus o intervenţie chirurgicală la  braţul drept, astfel că trebuie să iasă din fotbalul de performanţă la doar 27 de ani.

În 2008, fostul portar a fost decorat de preşedintele României cu Ordinul Meritul Sportiv pentru rolul avut în câştigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua Bucureşti, în 1986.

Ieri, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat un proiect de hotărâre  prin care i se recunosc meritele stelistului.

”Se conferă titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti domnului Helmuth Duckadam în semn de recunoaştere pentru promovarea şi susţinerea sportului românesc. (...) Este supranumit Eroul de la Sevilla, după ce în finala Cupei Campionilor Europeni cu FC Barcelona a apărat toate cele patru lovituri de departajare consecutive, executate de Alesanco, Pedrazza, Alonso şi Marcos, având o contribuţie enormă la câştigarea trofeului de către Steaua Bucureşti, care a câştigat meciul cu 2-0”, se arată în hotărâre.

image
image
image
image
image
image
elisabeta lipa si mihai covaliu (sportpictures) jpg
raie sibiu jpg
ianis hagi (getty images) jpg
roberto de zerbi (getty images) jpg
Simona Halep, Getty Images jpg
Simona Halep  Getty Images jpg
Ion Tiriac si Simona Halep, Getty Images jpg
image
actualitate.net