Ce s-a schimbat în România de când Gigi Becali nu a mai văzut fotbal pe viu

Ultima actualizare:

    Fotografii: Mediafax
Fotografii: Mediafax

Gigi Becali a fost eliberat din închisoare după aproape doi ani de detenţie şi cu prima ocazie a venit pe stadion, la meciul cu Petrolul. Click! a analizat intervalul în care a lipsit acesta şi a descoperit similitudini, dar şi diferenţe între cele două puncte de reper.

În primul rând, patronul Stelei a revenit în tribune tot la o înfrângere. Dacă pe 19 mai 2013, controversatul meci cu Viitorul naşului Gheorghe Hagi s-a încheiat 2-5, acum a fost doar 0-1. Tot un meci pierdut, semn că oricâtă smerenie ar aduce latifundiarul pe Arena Naţională, nu mai pare de ajuns şi nu mai e cu noroc. Dacă din acest punct de vedere, lucrurile nu s-au schimbat, cel puţin Becali este sau se chinuie să fie, alt om.

În primul rând, patronul încearcă să pară mai discret şi mai puţin ostentativ. Cel puţin pentru primul meci s-a ţinut de cuvânt şi n-a oferit declaraţii jurnaliştilor, deşi aceştia l-au aşteptat ca pe pâinea caldă. “Chiar dacă suntem la fotbal, nu o să vorbesc. E o promisiune pe care mi-am făcut-o şi o să mă ţin de ea. Vreau să mă înţelegeţi că nu o fac cu răutate”, a spus Becali la sosire.

Nu e balet, e fotbal de Liga I. Din păcate pentru cei doi, balonul e deja departe...
Nu e balet, e fotbal de Liga I. Din păcate pentru cei doi, balonul e deja departe...

Apoi, pe stadion, acesta s-a ridicat de pe scaun doar pentru a saluta asistenţa care i-a strigat numele la scenă deschisă. Asta poate însemna şi că fanii l-au iertat în marea lor majoritate, un adevărat progres având în vedere că la meciul cu Viitorul, din 2013, jucat în seara de dinaintea încarcerării, Becali a fost huiduit de toată Ghencea.

Transformări şi evenimente importante nu s-au produs însă doar în comportamentul lui Gigi Becali, ci şi în România, toate acestea fiind văzute de patron printre gratii. Pentru că de la încarcerare până la eliberare s-au scurs 23 de luni, vă oferim şi noi 23 dintre cele mai importante întâmplări care au schimbat ţara în perioada în care Becali îşi aştepta izbăvirea.

23 de lucruri care s-au petrecut în România între cele două partide

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net