Cea mai bună apărare din Europa

Ultima actualizare:

    victor piturca
victor piturca

În preliminariile pentru Mondialul din 2014 sunt înscrise 53 de echipe în zona Europa. Dintre acestea, doar trei au cifra zero în dreptul golurilor primite până acum: România, Rusia şi Spania. Dar echipa lui Del Bosque a jucat însă numai două partide, singurele care au rezistat trei jocuri fără să primească gol fiind formaţiile lui Piţurcă şi Capello.

Cum s-a ajuns însă ca echipa care încasa 4 goluri de la Slovenia în ultimul amical înainte de startul preliminariilor să aibă acum cea mai bună apărare din Europa, pe acelaşi plan doar cu cea antrenată de tehnicianul italian considerat un maniac al organizării defensive? Totul a pornit de la acel meci de la Ljubliana, din 15 august. Înaintea jocului cu slovenii, Piţi anunţa că a încheiat experimentele şi că va folosi echipa pe care vrea s-o trimită în teren şi în jocurile oficiale din preliminarii.

Ce a urmat însă l-a dat cu totul peste cap pe Piţurcă. Slovenii ne-a marcat patru goluri, dar fiecare atac era practic o ocazie, defensiva tricolorilor, formată din Papp, Găman, Chiricheş şi Raţ, cedând la orice acţiune ofensivă al gazdelor.

S-a terminat 4-3. A început astfel cursa cotracronometru. Prima victimă a fost Papp, în locul său a fost folosit Măţel. Fundaşul Astrei s-a accidentat, iar Piţurcă a betonat şi mai mult defensiva, mizând în această poziţie pe Tamaş, care jucase până la partida cu Turcia doar ca fundaş dreapta la naţională. Dar problema cea mai mare era în centrul apărării.

Găman a părut depăşit total în Slovenia, iar Chiricheş nu poate fi încă liderul defensivei. Aşa că Piţi avea nevoie de un stoper cu experienţă. Soluţia s-a dovedit a fi Dorin Goian, care a jucat perfect în cele trei meciuri, în special în „infernul" de la Istanbul, ajutându-l chiar în momentele critice şi pe Chiricheş. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Anglia Elvetia, EURO 2024 (EPA) jpg
Toni Kroos (EPA) jpg
Sotii Cozmiuc (Facebook) jpg
Porutgalia Franta, EURO 2024 (EPA) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
Anglia nationala EURO 2024 (EPA) jpg
robert badea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net