cele mai mari gafe ale portarilor


    Cele mai mari gafe ale portarilor sunt foarte amuzante. Împotriva româniei, Hildebrand (aici în duel cu Adrian Mutu) n-a greşit delocFoto: Reuters
Cele mai mari gafe ale portarilor sunt foarte amuzante. Împotriva româniei, Hildebrand (aici în duel cu Adrian Mutu) n-a greşit delocFoto: Reuters

Pare puţin ciudat ca exact în anul când un portar neamţ, Manuel Neuer, a fost finalist în cursa pentru Balonul de Aur, cele mai mari gafe ale portarilor să vină din Bundesliga. Asta e însă realitatea şi ce au putut să facă în ultima stagiune goalkeeperi consacraţi din campionatul Germaniei te fac să te gândeşti dacă nu cumva e ceva necurat la mijloc.

Top 10 cele mai mari gafe ale portarilor din Germania încep cu Daniel Davari, portarul lui Eintracht Braunsweig, care s-a culcat prea târziu pe o minge şutată de un atacant al celor de la SV Hamburg şi a permis înscrierea unui gol care nu trebuia să existe. Din păcate pentru el, n-a fost primul în acea partidă, ci al patrulea, echipa şi retrogradând în final.

Clasamentul ruşinii este continuat de Heinz Muller, portarul celor de la Mainz, care s-a făcut de râs într-un meci cu VFB Stuttgart, apoi cu Timo Hildebrand, care i-a "curăţat" anul trecut pe cei de la Schalke 04 în meciul cu Eintracht Frankfurt, şi cu Rene Adler, portarul lui HSV, care s-a hotărât să le întoarcă favorul celor de la Gelsenchircken.

De departe cele mai mari gafe ale portarilor din Germania îi aparţin însă lui Coen Casteels, jucătorul lui Hoffenheim, care apare de două ori în acest top al prostiilor. Prima mare eroare a fost comisă în meciul cu Werder Bremen, încheiat cu ajutorul lui cu scorul de 4-4. Belgianul a dormit probabil foarte prost cu o noapte înainte şi şi-a sabotat echipa.

Cele mai mari gafe ale portarilor le-a comis Coen Casteels, de la Hoffenheim

În primii cinci "campioni la cretinităţi" a intrat şi Raphael Schafer, portarul lui Nurnberg, care a vrut să degajeze mingea, dar i-a ieşit doar o pasă la adversar, încheiată cu gol printr-un lob simplu. Seara proastă a lui Schafer a continuat însă, portarul încasând de la SV Hamburg alte patru goluri. Scorul final a fost de 5-0 pentru hanseaţi, care au scăpat anul trecut de retrogradare.

Jens Lehman le-a comis şi el de multe ori în carieră
Jens Lehman le-a comis şi el de multe ori în carieră

Aşa cum v-am promis, locul patru în cele mai mari gafe ale portarilor aparţine, pentru a doua oară în Top 10, lui Coen Casteels. De această dată, belgianul şi-a ucis echipa printr-o grafă în faţa românului Alexandru Maxim, care nu l-a iertat şi a adus victoria lui VFB pe Mercedes Benz Arena. Întreaga seară a lui Casteels a fost însă de coşmar, meciul încheindu-se cu scorul de tenis: 6-2.

Lehman şi Schwarzer sunt şi ei "eroi" în cele mai mari gafe ale portarilor

Topul se încheie cu greşelile de începători ale lui Sebastian Melitz, de la Werder Bremen şi Jens Grahl, de la Hoffenheim, care l-a înlocuit şi el tot cu o gafă, pe deja consacratul Casteels. "Rege" peste proşti este de departe însă Oliver Bauman, portarul lui Freiburg, care a greşit de trei ori într-un singur meci, cu SV Hamburg, şi echipa lui a pierdut cu 3-0.

E păcat însă ca la un asemenea film amuzant să nu trecem şi un Top mondial şi unul din Premier League, odată patria greşelilor la capitolul: cele mai mari gafe ale portarilor. În acestea intră şi jucători consacraţi, ca Mark Schwarzer, fostul portar al celor de la Chelsea, dar şi neamţul Jens Lehman, fost la Arsenal Londra.

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
cub rona hartner png
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
cub Top 3 cele mai dotate zodii png
cub rebeca onoriu png
FotoJet (5) jpg
catherine zeta jones png
image
image
image
image
image
image
Goncalo Ramos, Getty jpg
Lionel Messi, Getty Images jpg
Maroc   Spania, Getty Images jpg
318310710 471139878468439 9093380521482870357 n (1) jpg
Portar Croatia, Getty jpg
CR7, Getty Images jpg