CFR, din Liga Campionilor în Liga Insolvenţilor


    2012. CFR Cluj a obţinut cea mai importantă victorie în Liga Campionilor, învingând cu 1-0 pe terenul celor de la  Manchester Unitedfoto: AP
2012. CFR Cluj a obţinut cea mai importantă victorie în Liga Campionilor, învingând cu 1-0 pe terenul celor de la Manchester Unitedfoto: AP

CFR se alătură grupului „select” al cluburilor din Liga I care sunt în insolvenţă, Dinamo, Rapid, Oţelul şi „U” Cluj, şi nu va putea activa în cupele europene. Dacă şefii ardeleni nu apelau la această variantă, clubul risca dispariţia.

În urmă cu puţin timp, Arpad Paszkany, omul care a finanţat clubul ani la rând şi acum era disperat să-şi vândă acţiunile, a avertizat: „În următorii ani CFR nu o să mai joace la nivel european, poate nici în prima ligă, dar nu o să moară. Şi alte cluburi mari au ajuns în diviziile inferioare, au fost «curăţate», şi au revenit în frunte. Dar, e nevoie de înţelegere colectivă”.

2015. Clujenii vor ajunge asemena unui alt club  de tradiţie, Dinamo,  în insolvenţă
2015. Clujenii vor ajunge asemena unui alt club de tradiţie, Dinamo, în insolvenţă

Acum, modalitatea de redresare a fost intrarea în insolvenţă. Cum datoriile au ajuns la câteva milioane de euro, a fost soluţia la îndemână pentru şefi. Acum ei aşteaptă aprobarea cererii de către Tribunal şi dacă răspunsul e pozitiv, judecătorul va numi un administrator judiciar. Acesta va întocmi un tabel al creditorilor ce vor fi acceptaţi la masa credală şi apoi se va putea alcătui un plan de reorganizare, practic datoriile vor scădea şi în plus vor fi reeşalonate.

Totuşi, în perioada insolvenţei, echipa nu va putea evolua în cupele europene şi pentru a juca la acest nivel în sezoanele viitoare trebuie să iasă din starea respectivă cu minimum şase luni înaintea startului competiţiilor continentale. Mai mult, în Liga I, conform noului regulament de licenţiere şi monitorizare financiară a cluburilor, CFR poate fi amendată şi chiar depunctată dacă nu-şi achită restanţele către terţi. Pentru a scăpa măcar de această grijă, ardelenii trebuie să plătească până la data de 30 aprilie.

Scenariul sumbru pentru trupa din Gruia ar fi ca planul de reorganizare să nu fie aprobat şi în aceste condiţii se declară starea de faliment, ceea ce înseamnă că bunurile mobile şi imobile vor fi scoase la licitaţie pentru a se recupera cât mai mult din prejudiciu.

oana roman si marius elisei
Adriana și Eliza Iliescu
nunta insta jpg
cub claudia patrascanu png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
FotoJet jpg
itisti specialisti it microsoft angajati birouri laptop
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
image
image
image
image
image
image
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg
Maria Boldor, Sportpictures jpg
Mike Tyson, Getty jpg
Handbal, Getty jpg
Rashford, Getty jpg