CFR se dezintegrează

Ultima actualizare:

    Pentru CFR Cluj se pare că au trecut vremurile de glorieFoto: Răzvan Păsărică
Pentru CFR Cluj se pare că au trecut vremurile de glorieFoto: Răzvan Păsărică

Miriuţă i-a lăsat baltă pe clujeni şi-i va pregăti pe ungurii de la Gyor. Va lua cu el o serie de fotbalişti, urmând ca alţii să ajungă la rivala Steaua. Neplătiţi din iulie, jucătorii îşi pot depune memorii şi pleca fără ca formaţia ardeleană să aibă pretenţii financiare.

“Cei de la CFR se vor despărţi de toţi jucătorii de valoare”, a spus recent preşedintele celor din Ghencea, Argăseală. Iar declaraţiile sale încep să prindă contur. Mai întâi, Miriuţă a renunţat! Antrenorul a bătut Iaşiul, 4-0, şi a anunţat că pleacă. “Asta e viaţa, mergem mai departe. Mi-au dat lacrimile, că sunt şi eu om. M-am simţit bine la CFR, dar a fost ultimul meci. Doream să stau să mă bat cu Steaua, însă decizia de a pleca era luată de o lună. Nici dacă se rezolva ceva acum nu aş mai fi stat fiindcă în urmă cu câtva timp mi s-a făcut o promisiune şi nu s-a respectat”, a anunţat acesta, referindu-se la faptul că şefii nu au onorat plata salariilor jucătorilor. Cum sărăcia e lucie la CFR, oficialii au numit în locul lui Miriuţă pe “secundul” Dican, după ce Minteaun a refuzat să devină principal. El va sta cel puţin până în 2015. 

Mai mulţi jucători ar putea ajunge la Steaua

Miriuţă nu pleacă însă cu mâna goală. Monroy va ajunge sigur la Gyor, fiind “copilul” antrenorului, iar starurile vor ajunge în Ghencea. În primul rând, portarul Felgueiras, dorit în repetate rânduri de roş-albaştri, ar putea îmbrăca tricoul campioanei din retur. “Fiecare face ce vrea: stă sau pleacă. Noi, jucătorii, suntem liberi să ne depunem memorii, e singurul drept pe care îl avem”, a explicat portughezul, care mai are acord cu ardelenii încă un an şi jumătate, dar pe care comisiile îl pot declara liber. Apoi, golgheterul Gregory Tade şi apărătorul de bandă stânga Mario Camora sunt şi ei pe lista priorităţiilor “militarilor”. Oricum, de la CFR vor pleca majoritatea străinilor şi vor rămâne doar jucători care până acum aveau statutul de rezervă şi care vor accepta în continuare să-şi primească salariul o dată la câteva luni. În retur, ei vor încerca să ţină echipa pe linia de plutire, dar fără investiţii, ardelenii vor ajunge dintr-o echipă cu vise de Europa, una care să evite retrogradarea.

Miriuţă, al doilea care pleacă de bunăvoie

cfr jpeg

De 10 ani, de când au promovat în Liga I, ardelenii au schimbat antrenori pe bandă rulantă. Acum, Miriuţă a fost cel care a părăsit echipa, dar nu e primul care procedează aşa. În 2006, Dorinel Munteanu i-a anunţat pe şefi, direct din cantonament, că pleacă. “Munti” a fost în litigiu cu CFR după aceea. 

Clubul, salvat de fonduri de investiţii?

simeon stalpnicul png

Echipa din Gruia ar putea scăpa de faliment dacă se realizează mutarea anunţată de presa italiană şi susţinută de preşedintele Iuliu Mureşan. “CFR e cunoscută în Italia, a avut performanţe. E o echipă interesantă pentru un fond de investiţii din Rusia şi unul din Elveţia”, spun italienii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net