Chiar nu e glumă: Dinamo ar putea fi salvată prin mărirea Ligii 1 la 18 echipe

Ultima actualizare:

Scenariu incredibil lansat de fostul selecționer Mirel Rădoi: FRF și LPF au un plan de mărire a numărului de echipe din Liga 1 la 18 pentru a o salva pe Dinamo de retrogradare. Ar fi a doua oară când s-ar face asta pentru aceeași echipă.

Dinamoviștii ar putea fi salvați de LPF la finalul sezonului (FOTO: Sportpictures)
Dinamoviștii ar putea fi salvați de LPF la finalul sezonului (FOTO: Sportpictures)

Dinamo poate face ca toate echipele din România să ajungă să joace în prima divizie. După ce din cauza lor și a faptului că erau pe loc retrogradabil, FRF și LPF au decis, în urmă cu doi ani, mărirea numărului de echipe de la 14 la 16, acum oficialii fotbalului românesc vor să-i salveze pe ”câini” prin aceleași metode. Numai că de data aceasta să facă prima divizie de 18 echipe. În ritmul ăsta și în modul nesănătos în care se dezvoltă Dinamo, nu e exclus ca în 2030 să avem 26 de echipe în prima ligă. Totul, doar pentru ca o echipă care în afară de fani, nu mai are nimic în comun cu nivelul primei divizii să fie menținută forțat acolo.

Mirel Rădoi a lansat vestea bombă

Informația a fost lansată de o persoană autorizată, pentru că relațiile pe care le are la Federația Română de Fotbal îi dau dreptul să emită opinii pertinente și în cunoștință de cauză: fostul selecționer Mirel Rădoi. Acesta a spus la Telekom Sport că are informaţii că Dinamo nu va retrograda deoarece numărul de echipe în Liga I va fi crescut din nou, la 18 formaţii. ”Indiferent ce se va întâmpla cu Dinamo, Dinamo nu va retrograda. Adică şi dacă va retrograda sportiv, sunt sigur, din informaţiile pe care le am, că vor fi 18 echipe. Eu cred că nici LPF, nici FRF, dar nici televiziunile nu îşi pot permite ca un brand atât de puternic să retrogradeze”, a declarat el. După 21 de etape, Dinamo ocupă penultimul loc în clasament, la 7 puncte de ultima poziție care duce în baraj.

Mirel Rădoi a condus naționala României până la 30 noiembrie (FOTO: Sportpictures)
Mirel Rădoi a condus naționala României până la 30 noiembrie (FOTO: Sportpictures)

Cel care a condus naționala în campania ratată de calificare la Campionatul Mondial spune că speră totuși că prietenul lui, Flavius Stoican, va reuși să o salveze pe Dinamo conform criteriilor sportive: ”Eu îl ştiu pe Stoican şi nu doar că suntem din acelaşi oraş şi suntem prieteni. Îl ştiu şi ca antrenor. Am participat la antrenamente conduse de el şi este tipul care poate scoate Dinamo, chiar dacă o să zică multă lume că nu are experienţa necesară. Este tipul care se poate face plăcut în orice vestiar, în faţa oricărui grup şi se poate impune prin mai multe metode. Şi să fie un tip destul de diplomat, poate să îşi arate şi cealaltă faţă şi să fie un tip al dracului, aşa cum zicem noi oltenii”, a mai spus Rădoi în interviul acordat Telekom Sport.

Flavius Stoican are o misiune ce pare imposibilă (FOTO: Sportpictures)
Flavius Stoican are o misiune ce pare imposibilă (FOTO: Sportpictures)
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net