Chinezii îl trimit acasă pe Marius Niculae!

Ultima actualizare:

A jucat la echipe mari, Sporting Lisabona sau Standard Liege, are un CV plin de trofee şi a marcat peste 120 de goluri la nivel de cluburi. Pe unde a trecut, Marius Niculae a fost un fotbalist apreciat şi pe lista marcatorilor. Şi tocmai atunci când a ajuns în China, într-un campionat poate sub nivelul CV-ului său, „Săgeata“ a avut cele mai mari probleme.

La Shandong Luneng, atacantul de 32 de ani s-a confruntat cu situaţii de care nu se mai lovise în carieră: a devenit un „client“ al băncii de rezerve şi chiar trimis în tribune, fiindcă n-a prins lotul de 18!

Antici l-a scos de la inimă

Paradoxal, Niculae şi-a început relativ bine aventura în campionatul chinez. A debutat în luna martie, a fost titular în primele şapte etape şi a înscris de două ori în primele sale cinci apariţii în tricoul lui Shandong Luneng. Apoi a venit momentul în care renumitul tehnician sârb Radomir Antici l-a scos de la inimă. A fost schimbat, în minutul 65 al unui meci, în deplasare, cu Hangzhou, când tabela arăta 2-1 pentru gazde. Înlocuitorul românului, Hang Peng, a punctat de două ori, iar partida s-a încheiat 3-3. Au urmat cinci etape în campionat şi 56 de zile în care „Săgeata“ n-a mai jucat niciun minut, fiind de fiecare dată rezervă! A revenit pe teren, în prima ligă, abia la 22 iunie, într-un meci de pe teren propriu cu Jiangsu Sainty. Antici l-a introdus în minutul 74, când scorul era 1-1. Cu Niculae în echipă, Shandong a pierdut, scor 1-2, bifând prima înfrângere acasă, după şapte victorii în şapte întâlniri! Acest deznodământ l-a enervat atât de tare pe Antici încât, etapa următoare, Niculae nici n-a mai fost inclus în lot, într-o altă înfrângere, 0-3, în deplasare, cu Beijing Guoan.

Îl dau afară ca să aducă alt vârf

Niculae n-a dat randamentul aşteptat, iar Shandong Luneng pare că şi-a ratat obiectivul, câştigarea titlului, încă după terminarea turului. După 14 runde, trupa pregătită de Antici s-a clasat pe locul 2, la nouă puncte de liderul Guangzhou Evergrande, unde antrenează Marcello Lippi. Cum în următoarea perioadă, în China, se deschide perioada mercato, sunt şanse mari ca lui Niculae să-i fie reziliat contractul cu Shandong Luneng. Potrivit „L’Equipe“, chinezii vor pune pe liber cel puţin un stranier ca să-i facă loc lui Milan Jovanovici, vârful care şi-a încheiat socotelile cu Anderlecht.

Se întoarce la Dinamo?

În cazul în care va pleca din China, Niculae ar putea semna chiar cu Dinamo, în condiţiile în care „câinii“ duc lipsă de atacanţi, iar golgheterul Marius Alexe poate fi vândut în această vară. O problemă în calea revenirii lui Niculae în „Ştefan cel Mare“ ar fi salariul său, în condiţiile în care la Shandong Luneng are un contract de 500.000 de euro pe an.

Dănălache revine

Golgheterul primei ligi în China, în sezonul trecut, cu 23 de reuşite, Cristian Dănălache revine pe gazon, în iulie, în returul campionatului. Atacantul lui Jiangsu Sainty s-a accidentat grav în penultima rundă a stagiunii trecute şi s-a refăcut abia în mai, însă n-a fost inclus în lot, fiindcă urma să rateze cea mai mare parte a turului.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net